Verwarm de oven voor op 220°C. Breng een pan met water aan de kook en kook de tuinerwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg samen met de basilicum, 50 gr. Parmezaanse kaas, citroensap en 1 teentje knoflook toe aan een blender en blend tot een gladde pesto. Breng de erwtenpesto op smaak met peper en zout.
2
Snijd het stokbrood in 12 sneetjes, verdeel ze over een rooster en gril een paar minuten. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en pers de resterende knoflook. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook samen met champignons 5-10 min. tot de champignons zacht zijn.
3
Haal de broodjes uit de oven. Besmeer met de erwtenpesto en beleg ze met de champignons. Rasp de resterende Parmezaanse kaas over het geheel.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.