Catalaanse spinazietaart
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Catalaanse spinazietaart

Spinazie op Catalaanse wijze? Jazeker, door het met ui, knoflook en olijfolie te laten slinken, daarna worden rozijnen en pijnboompitten toegevoegd. Wij maken er een Coca van; een Catalaanse pizza recept. Zoet of hartig; voor het beleg zijn er geen regels! Om de snelheid erin te houden maken wij gebruik van bladerdeeg in plaats van zelfgemaakt deeg.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept catalaanse spinazietaart

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol hier het bladerdeeg op uit. Prik het deeg op verschillende plekken in met een vork, maar laat 1cm van de rand vrij.
2
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren en schud ze op een bord.
3
Pel de ui en knoflook en hak beiden fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze lichtbruin en zacht zijn. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout en schep de spinazie op een bord met wat keukenpapier zodat de spinazie kan afkoelen en het overtollige vocht wordt geabsorbeerd door het keukenpapier.
4
Rasp de Manchego en meng de helft door de spinazie. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg (laat de randen vrij).
5
Klop het ei los en bestrijk de randen van het bladerdeeg ermee. Bak de spinazietaart 25-30 min. in de oven. Garneer met de pijnboompitjes, rozijnen en de rest van de Manchego.

Wat kun je bij een spinazietaart eten?

Een spinazietaart kan goed worden gecombineerd met verschillende bijgerechten, zoals een frisse salade, geroosterde groenten, aardappelpuree of -gratin, rijst of quinoa. Ook een stukje vlees of vis kan erbij worden geserveerd.

Kun je een spinazietaart invriezen?

Ja, een spinazietaart kan goed worden ingevroren. Laat de taart eerst volledig afkoelen en snijd hem dan in porties. Wikkel elke portie goed in plasticfolie en bewaar ze luchtdicht, bijvoorbeeld in een diepvrieszak. De taart kan tot 2-3 maanden worden bewaard in de vriezer.

Kun je een spinazie taart opnieuw opwarmen?

Ja, je kunt een spinazietaart opnieuw opwarmen. Verwarm de taart in een voorverwarmde oven op 150-160 graden Celsius gedurende ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van de taart. Zorg ervoor dat de taart volledig is ontdooid voordat je hem opnieuw opwarmt en dek de taart af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te veel verkleurt.

Op zoek naar meer receptinspiratie?

Wij helpen je uiteraard een handje! Van smaakvolle boerenkool recepten en een klassieke pasta pesto tot romige risotto recepten of zoete aardappel recepten, er is inspiratie genoeg! Tip: check ook onze pannenkoeken recepten wanneer je gek bent op makkelijke recepten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sulfiet
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via