Spinazie op Catalaanse wijze? Jazeker, door het met ui, knoflook en olijfolie te laten slinken, daarna worden rozijnen en pijnboompitten toegevoegd. Wij maken er een Coca van; een Catalaanse pizza recept. Zoet of hartig; voor het beleg zijn er geen regels! Om de snelheid erin te houden maken wij gebruik van bladerdeeg in plaats van zelfgemaakt deeg.
Een spinazietaart kan goed worden gecombineerd met verschillende bijgerechten, zoals een frisse salade, geroosterde groenten, aardappelpuree of -gratin, rijst of quinoa. Ook een stukje vlees of vis kan erbij worden geserveerd.
Ja, een spinazietaart kan goed worden ingevroren. Laat de taart eerst volledig afkoelen en snijd hem dan in porties. Wikkel elke portie goed in plasticfolie en bewaar ze luchtdicht, bijvoorbeeld in een diepvrieszak. De taart kan tot 2-3 maanden worden bewaard in de vriezer.
Ja, je kunt een spinazietaart opnieuw opwarmen. Verwarm de taart in een voorverwarmde oven op 150-160 graden Celsius gedurende ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van de taart. Zorg ervoor dat de taart volledig is ontdooid voordat je hem opnieuw opwarmt en dek de taart af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te veel verkleurt.
Wij helpen je uiteraard een handje! Van smaakvolle boerenkool recepten en een klassieke pasta pesto tot romige risotto recepten of zoete aardappel recepten, er is inspiratie genoeg! Tip: check ook onze pannenkoeken recepten wanneer je gek bent op makkelijke recepten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment