Chocolade crêpes-taart met kokosyoghurt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Chocolade crêpes-taart met kokosyoghurt

Crêpes zijn flinterdunne pannenkoeken, je kunt ze vergelijken met flensjes. Fan van crêpes? Dan ga je zeker watertanden van deze geweldige crêpes-taart! Stapel de krokante crêpes met laagjes kokosyoghurt. Top af met geroosterde hazelnoten voor een bite.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

15 personen
Ingrediënten

Recept chocolade crêpes-taart met kokosyoghurt

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
1
Laat de boter smelten in een pan. Voeg de bloem, eieren, suiker, cacao, zout en 65 ml melk toe aan een kom en meng met een garde tot een glad beslag. Voeg de rest van de melk in delen toe. Voeg al roerend de gesmolten boter door het beslag en klop goed door. Laat dit beslag 30 min. rusten in de koelkast.
2
Schaaf met een mes krullen van de helft van de chocolade. Smelt de overige chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Rooster de hazelnoten in een droge pan.
3
Verhit een koekenpan op hoog vuur. Giet 2 eetlepels van het beslag in een pan en verdeel gelijkmatig over de bodem zodat er een dun laagje ontstaat. Bak de crêpe totdat de bovenkant droog is en draai om in de pan. Bak 1 min. aan de andere kant en haal uit de pan. Herhaal dit totdat het beslag op is.
4
Leg één crêpe op een bord, verdeel 2 el kokosyoghurt over de crêpe en leg hier de volgende crêpe op. Herhaal dit totdat de crêpes op zijn. Maak de bovenkant van de taart af met kokosyoghurt, chocoladeschaafsel, hazelnoten en de gesmolten pure chocolade.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via