Print opties

Sluiten

Citroen meringue taart

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
2u 15min

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Mix de bloem met 100 gr kristalsuiker en een snufje zout. Splits de eieren en zet de eiwitten apart tot gebruik. Voeg 150 gr boter in blokjes samen met 2 eidooiers toe aan de bloem en kneed het geheel tot een egale bal. Wikkel in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 175°C boven- en onderwarmte. Bestuif je aanrecht en deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap die in diameter iets groter is dan je bakvorm. Bekleed de bodem en zijkanten van de quiche- of taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Schuif voor 25 min. in de oven en laat de vorm daarna helemaal afkoelen in de vorm.
3
Rasp de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Meng de maïzena met 50 ml water tot een papje.
4
Mix het citroensap en -rasp met het overige water, vanillesuiker en 100 gr kristalsuiker in een pannetje. Breng het geheel zachtjes aan de kook en blijf ondertussen roeren met een garde. Zet het vuur laag, voeg het maïzenapapje toe en laat even indikken. Voeg de overige eidooiers samen met de overige boter toe aan de pan. Blijf roeren totdat alles is gesmolten en opgenomen in het mengsel. Zet het vuur uit en voeg de lemon curd toe. Laat het mengsel 30 min. afkoelen.
5
Schep het citroenmengsel in de bodem en strijk glad met een spatel. Zet 30 min. in de koelkast.
6
Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de overige kristalsuiker toe. Blijf kloppen tot je gladde, stijve pieken krijgt. Verdeel het eiwit over de taart en ga er met de crème brûlée brander langs, zodat je mooie bruine plekjes krijgt in de meringue. Top het geheel af met wat citroenrasp.
7
Serveer de taart direct of eet hem dezelfde dag nog op voor het lekkerste resultaat. Bewaar hem niet in de koelkast, want dan wordt de meringue nat.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.