Citroenmayonaise
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Citroenmayonaise

Mayonaise, een saus die bij velen geliefd is. Maar weet jij eigenlijk waar het van gemaakt is? Maak het eens zelf en kom erachter! Je kunt voor het zuurtje zowel azijn als citroen gebruiken, maar citroen maakt hem iets frisser. Het doet denken aan de lekker zure Belgische mayonaise!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept citroenmayonaise

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Boen de citroen schoon en rasp de schil. Houd de rasp apart. Pers de helft van de citroen uit (ongeveer 2 el) en meng dit met de eidooiers, mosterd en zout. Mix dit goed door met een staafmixer.
2
Voeg dan, al mixend, een klein beetje olie toe, zodat het mengsel wat indikt. Blijf mixen en voeg in een dunne straal de olie toe, tot een dikke massa ontstaat. Roer als laatste de citroenrasp erdoorheen.

Tip: Gaat je mayonaise in de schift, wordt deze vlokkerig en vloeibaar? Begin dan opnieuw met een eidooier of heel ei, een beetje citroensap en wat mosterd en klop het ‘mislukte’ mengsel er gelijkmatig doorheen.

Wat is lekker met deze zelfgemaakte citroenmayonaise?

Een heerlijke zelfgemaakte citroenmayonaise is een keer wat anders dan normale mayonaise. Je kunt deze mayonaise heel makkelijk zelf maken. De citroenmayonaise is perfect te combineren met bijvoorbeeld zalm of gerookte kip. Daarnaast is het ook erg lekker voor op stokbrood, bij oven frietjes of bij BBQ vleeswaren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via