Citroenmayonaise
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Citroenmayonaise

Mayonaise, een saus die bij velen geliefd is. Maar weet jij eigenlijk waar het van gemaakt is? Maak het eens zelf en kom erachter! Je kunt voor het zuurtje zowel azijn als citroen gebruiken, maar citroen maakt hem iets frisser. Het doet denken aan de lekker zure Belgische mayonaise!

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept citroenmayonaise

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
1
Boen de citroen schoon en rasp de schil. Houd de rasp apart. Pers de helft van de citroen uit (ongeveer 2 el) en meng dit met de eidooiers, mosterd en zout. Mix dit goed door met een staafmixer.
2
Voeg dan, al mixend, een klein beetje olie toe, zodat het mengsel wat indikt. Blijf mixen en voeg in een dunne straal de olie toe, tot een dikke massa ontstaat. Roer als laatste de citroenrasp erdoorheen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via