3x Infused Olijfolie
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

3x Infused olijfolie

Olijfolie kent vele soorten en verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan olijfolie van de eerste persing (vierge), geraffineerde olijfolie of gewone olijfolie. Anyway, wij houden ervan! Zelf maken wij graag een eigen olijfoliemix met de lekkerste ingrediënten, oftewel: infused olijfolie. Zo geef je nét dat beetje extra smaak aan je gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 stuks
Ingrediënten chili-olie
Ingrediënten kruiden-balsamico-olie
Ingrediënten basilicum-olie
Keukenbenodigdheden

Recept 3x infused olijfolie

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Zet de steelpan op laag vuur en laat de pan even heet worden. Doe dan de plakjes knoflook in de pan. Omdat ze nu goed hitte mee krijgen komt er gelijk wat meer smaak en geur vanaf. Voeg na ongeveer 2 minuten de olijfolie en chilipeper toe. Laat het vuur nog een minuut of vijf aan staan. De olie moet niet koken. Zet het vuur vervolgens uit. Laat de olie afkoelen en giet het dan in een flesje. Voeg hier de peper en knoflook aan toe.
2
Doe de takjes kruiden in het flesje. Giet de olijfolie erbij gevolgd door de balsamico. Doe de dop erop en laat minimaal 2 weken staan voor een lekkere kruidensmaak. Tip: hoe langer je het laat staan, hoe lekkerder de smaak wordt!
3
Doe 50 ml olijfolie samen met de knoflook en basilicum in de maatbeker. Pureer dit glad met de staafmixer. Voeg dan de overige olie toe en schenk dit in een flesje. Heerlijk over een lekkere salade!

Olijfolie kun je in ontzettend veel gerechten gebruiken! Benieuwd naar meer lekkere recepten met olijfolie? Ga dan naar deze pagina!

Online workshop

Foodie Eefje van EEFSFOOD leert je in een online workshop heerlijke infused olijfolie maken. Check de workshop via de video.

Hoe lang kun je olijfolie bewaren?

Olijfolie wordt slechter onder invloed van licht, lucht, warmte en tijd. Hoe lang je een geopende fles olijfolie kan bewaren, hangt af van hoe goed de olijfolie is. Houd voor een standaard olijfolie 1 jaar aan als houdbaarheid. Na deze periode kan het namelijk zo zijn dat de olie de smaak verliest. Gooi de fles weg wanneer de olijfolie niet meer goed ruikt.

Wat is het verschil tussen een extra vergine olijfolie & traditionele olijfolie?

Het verschil tussen extra vergine olijfolie en traditionele olijfolie is dat vergine olijfolie wordt gemaakt van de eerste, koude persing van olijven. De olijven worden dus nog niet verhit, dit gebeurt later om meer olie te onttrekken uit de olijven.

Welke olijfolie gebruik je om te bakken?

Traditionele olijfolie wordt eerder gebruikt om te bakken en te braden, vergine olijfolie wordt koud gebruikt voor bijvoorbeeld pasta en salades.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?