Olijfolie kent vele soorten en verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan olijfolie van de eerste persing (vierge), geraffineerde olijfolie of gewone olijfolie. Anyway, wij houden ervan! Zelf maken wij graag een eigen olijfoliemix met de lekkerste ingrediënten, oftewel: infused olijfolie. Zo geef je nét dat beetje extra smaak aan je gerecht.
Olijfolie kun je in ontzettend veel gerechten gebruiken! Benieuwd naar meer lekkere recepten met olijfolie? Ga dan naar deze pagina!
Foodie Eefje van EEFSFOOD leert je in een online workshop heerlijke infused olijfolie maken. Check de workshop via de video.
Olijfolie wordt slechter onder invloed van licht, lucht, warmte en tijd. Hoe lang je een geopende fles olijfolie kan bewaren, hangt af van hoe goed de olijfolie is. Houd voor een standaard olijfolie 1 jaar aan als houdbaarheid. Na deze periode kan het namelijk zo zijn dat de olie de smaak verliest. Gooi de fles weg wanneer de olijfolie niet meer goed ruikt.
Het verschil tussen extra vergine olijfolie en traditionele olijfolie is dat vergine olijfolie wordt gemaakt van de eerste, koude persing van olijven. De olijven worden dus nog niet verhit, dit gebeurt later om meer olie te onttrekken uit de olijven.
Traditionele olijfolie wordt eerder gebruikt om te bakken en te braden, vergine olijfolie wordt koud gebruikt voor bijvoorbeeld pasta en salades.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment