Fritto misto met citroenmayo
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Fritto misto met citroenmayonaise

Fritto misto is een typisch Italiaans gerecht en bestaat meestal uit verschillende soorten gefrituurde vis met zelfgemaakt bierbeslag. Gebruik een donker bier voor een ‘zwaardere’ smaak. Liever zonder alcohol? Geen probleem, je kunt het bier ook vervangen voor bruiswater.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept fritto misto met citroenmayonaise

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de olie in een pan of frituur tot 190°C. Voeg de bloem, zout, peper en eidooiers toe aan een beslagkom. Klop met een garde tot een glad beslag. Giet het bier langzaam door het beslag en klop totdat het de dikte van vloeibare slagroom heeft.
2
Laat de ansjovisfilet uitlekken. Breek de kabeljauwhaas in stukjes. Snijd 2 cm van de steel van de bimi af en snijd de surimi sticks in stukjes. Haal vervolgens de stukjes kabeljauw, ansjovis, bimi en stukjes surimi sticks door het beslag. Doe dit met beleid en zorg dat de laag beslag om de vis niet te dik is. Frituur de vis niet allemaal in een keer, maar steeds in delen voor ongeveer 3 min., tot de vis goudbruin is.
3
Rasp de helft van de gele citroenschil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap uit. Snijd de andere helft van de citroen in partjes. Meng de mayonaise met het sap en rasp van de citroen.
4
Serveer de vis met de saus, citroen partjes en zout naar smaak.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Mosterd
  • Gluten
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via