Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de uiteinden van de courgettes af en snijd vervolgens in de lengte in plakken van een ½ cm dik.
2
Plaats de plakken op een ovenrooster met bakpapier en besprenkel met zout. Bak de plakken 15 min. in de oven.
3
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit op middelhoog vuur olie in een grote koekenpan en fruit de helft van de ui en knoflook 2 min.
4
Voeg de spinazie toe en bak 3 tot 4 min. mee tot de spinazie is geslonken. Laat uitlekken in een zeef.
5
Verwarm olie in een koekenpan en bak de overige ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 5 min. inkoken op laag vuur.
6
Schep de helft van de spinazie in een ovenschaal en bedek met courgette en saus. Dep de koolvis droog en leg deze op de saus. Bedek wederom met saus, de rest van de spinazie en laatste de rest van de courgette.
7
Smeer de ricotta over de courgette en snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de ricotta.
8
Bak de lasagne 25-30 min. in de oven tot de mozzarella goudbruin van kleur is.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.