In samenwerking met:
Crispy spicy pindatofu met noedels
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Crispy spicy pindatofu met noedels

Zin in een knapperig Aziatisch gerecht? Deze crispy spicy pindatofu met noedels is een smaakvolle combinatie van kruidige pindasaus, stevige tofu en knapperige groenten. Perfect als snelle, plantaardige maaltijd vol eiwitten en smaken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Crispy spicy pindatofu met noedels

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Haal de tofu uit de verpakking en druk met je hand het vocht uit het blok. Snijd de tofu in kleine blokjes. Snijd de bimi in kleine delen. Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
2
Bereid de bruine rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verhit de olijfolie in een wok en bak de blokjes tofu in een snufje zout tot ze kleuren. Voeg de bimi toe en bak 5 min. mee tot de bimi gaar is, maar nog wel een bite heeft. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee.
4
Maak ondertussen in een kom een saus van de pindakaas, sambal oelek, ketjap manis en gembersiroop. Voeg toe aan de wok en schep door. Voeg de noedels toe aan de pan en meng goed.
5
Verdeel de noedels over de borden en serveer direct.

Tip: lekker om te serveren met plantaardige cassavekroepoek.

Tip: geen gembersiroop in huis? Vervang het dan door ahornsiroop!

Stevige tofu à la minute!

Tofu liefhebbers opgelet, Vivera heeft hét tofu product dat je wil proberen! Deze stevige tofu à al minute is perfect voor roerbakken, marineren en paneren. Deze tofu is voorgevroren, waardoor de textuur verandert en marinades binnen 5 minuten worden opgenomen. Zo kan je al snel genieten van smaakvolle tofu in tal van gerechten. De tofu is ook nog eens biologisch, rijk aan eiwitten en is gemaakt van sojabonen uit Europa. Of je nu een snel roerbakgerecht maakt, de tofu paneert voor een extra smaakvolle bite of in de airfryer stopt voor een knapperig resultaat, de keuze is reuze!

Wanneer je tofu invriest, verandert de structuur! De tofu neemt namelijk meer smaak op tijdens het marineerproces en het krijgt een stevige, vlezige bite. Om dit proces te versnellen, heeft Vivera dit al voor je gedaan. Hierdoor neemt de tofu al na 5 minuten de marinade op en is de smaak én textuur verbeterd. Zo kan je direct beginnen met koken, wel zo gemakkelijk!

Meer dan tofu: het brede assortiment van Vivera

Naast tofu à la minute biedt Vivera tal van andere vleesvervangers die ideaal zijn voor snelle en makkelijke recepten. Probeer bijvoorbeeld de Vivera Texmex protein bites, lekker in bijvoorbeeld tortilla’s met een zelfgemaakte saus van tomaat, rode ui, koriander en limoen. Of wat dacht je van de plantaardige shoarma? Heerlijk om te serveren in een pitabroodje met zelfgemaakte plantaardige knoflooksaus! Of je nu op zoek bent naar een eiwitrijke maaltijd of gewoon een keer vlees wilt vervangen, Vivera heeft voor elk moment een geschikt product. Lekker voor een recept voor het avondeten, maar ook verrassend lekker om te verwerken in een lunch recept.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?