Wafelsticks
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Wafelsticks met toppings

Wafelsticks zijn een leuke en gemakkelijke traktatie die zowel kinderen als volwassenen zal verrassen. Ze zijn krokant vanbuiten en zacht vanbinnen en kunnen naar smaak worden gedipt in chocolade, stroop of vers fruit voor een feestelijk effect. Leuk om te maken samen met de kinderen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

15 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Wafelsticks met toppings

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Mix de boter met de eieren, yoghurt en melk. Mix in een andere kom het zelfrijzend bakmeel met de kristalsuiker en het zout. Doe de ingrediënten bij elkaar en spatel door tot een glad beslag.
2
Vet een wafelijzer in en verdeel wat van het beslag over het wafelijzer. Bak nu de wafels goudbruin en herhaal totdat het beslag op is. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
3
Smelt beide soorten chocolade los van elkaar (!) ai bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Hak de pistachenoten fijn. Verkruimel de gevriesdroogde aardbei of framboos. Prik een ijsstokje in de wafels en wentel ze door de pure of witte chocolade. Top af met de pistachenoten, het gevriesdroogde fruit en blauwe bessen en laat 20 min. uitharden in de koelkast voor het serveren.

Zelf wafels maken: eenvoudig en heerlijk!

Zelf wafels maken is niet alleen eenvoudig, maar ook leuk om te doen. Bijvoorbeeld in het weekend samen met de kids of wanneer ze vakantie hebben. Met een basisrecept van bloem, melk, eieren, suiker en boter tover je in een handomdraai luchtige wafels op tafel.

Het geheim zit in het juiste beslag: zorg dat het niet te dik of te dun is voor een perfect resultaat. Verwarm je wafelijzer goed voor en vet het licht in, zodat de wafels mooi goudbruin bakken en makkelijk loslaten. Varieer met toppings om elke wafel uniek te maken. Denk aan klassiekers zoals poedersuiker, slagroom en vers fruit, of ga voor chocoladesaus, noten of karamelsaus.

Verschillende soorten wafels

Voor wie houdt van een klassieke zoete traktatie zijn Luikse wafels met frambozen, witte chocolade en slagroom een heerlijke keuze. De rijke smaak van de Luikse wafel, gecombineerd met fris fruit en romige toppings, maakt dit een feestje op je bord.

Zin in een gezondere twist? Probeer dan haverwafels met gebakken appeltjes. Deze wafels worden gemaakt met havermeel, wat ze voedzaam en vullend maakt. De gebakken appeltjes met kaneel voegen een warme, winterse smaak toe, perfect voor een heerlijk ontbijt of brunch in het weekend.

Voor iets speels en verrassends zijn croissantwafels een aanrader. Gemaakt van kant-en-klaar croissantdeeg, combineert deze variant het luchtige van een croissant met de knapperigheid van een wafel. Lekker makkelijk om te maken! Voeg een laagje speculoospasta toe, zoals in de croissantwafel met speculoos, voor een zoete, kruidige twist die perfect past bij de feestdagen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via