hartige avocadowafels
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Hartige avocadowafels met gerookte zalm

Hartige wafels zijn een must voor elke lunch of brunch! Hoewel zoete wafels met aardbeien ontzettend lekker zijn, zorgen deze hartige wafels gemaakt van avocado voor afwisseling. Top het geheel af met wat romige feta, frisse komkommer, radijsjes en natuurlijk smaakvolle gerookte zalm.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept hartige avocadowafels met gerookte zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Halveer de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees fijn. Voeg het ei en de groene pesto toe en meng. Roer de bloem erdoor tot een glad beslag. Voeg eventueel extra peper, zout en groene pesto toe naar wens.
2
Verhit het wafelijzer op de hoogste stand met de olijfolie en bak de wafels in 10 min. goudbruin en gaar.
3
Besmeer de wafels met de cream cheese en beleg met rucola en gerookte zalm. Snijd de komkommer en radijsjes in plakken en verdeel over de wafels. Verbrokkel de feta over de wafels en top af met chilivlokken naar wens.

Aan de slag met heerlijke wafels

Wafels, de verrukkelijke lekkernijen die zowel lekker zoet als hartig kunnen zijn, zijn een ware traktatie voor de smaakpapillen. Deze heerlijke lekkernijen zijn niet alleen geliefd bij het ontbijt of de brunch, maar worden ook vaak geserveerd als dessert of zelfs als snack.

Een favoriet van velen is een zoete variant van de wafel. De klassieker is natuurlijk met wat poedersuiker, afgetopt met vers fruit en eventueel een flinke laag warme chocoladesaus. Zoete wafels zijn een traktatie die moeilijk te weerstaan is! Ze kunnen zelfs worden geserveerd met een bolletje ijs voor een extra verwennerij. Denk aan deze Luikse wafels met frambozen, witte chocolade en slagroom. Een ware traktatie!

Naast een zoete wafel kan je er ook voor kiezen om een hartige wafel te bereiden. Je kan wafels aftoppen met hartige ingrediënten zoals kaas, spek, kruiden en groenten, maar je kan ook de vulling maken met groenten. Denk aan deze heerlijke spinaziewafels of broccoliwafels. Ze kunnen worden geserveerd als bijgerecht bij de lunch of het diner, of zelfs als basis voor een heerlijke brunchschotel.

Het mooie van wafels is dat ze zich aanpassen aan verschillende smaken en voorkeuren. Of je nu de voorkeur geeft aan de zoete verleidingen of een hartige touch, met wafels kan je eindeloos variëren en je kan creatief zijn met toppings en ingrediënten. Dus of het nu een zondagochtendontbijt is met een stapel warme, zoete wafels of een doordeweekse avondmaaltijd met hartige wafels, één ding is zeker: wafels zullen altijd een glimlach op je gezicht toveren. Ben jij team zoet of team hartig?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via