Havermout Wafels Met Aarbeien
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Havermout wafels met aardbeien

Havermout wafels zijn een heerlijke en verantwoorde snack! Havermout bevat namelijk veel vezels en zogeheten ‘langzame suikers’. Dit houdt in dat je lichaam er langer over doet om deze suikers af te breken en deze dus gelijkmatiger energie afgeven waardoor je langer verzadigd blijft. Vervang de aardbeienjam eventueel door appelmoes of een fruitspread met minder suiker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept havermout wafels met aardbeien

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm het wafelijzer voor. Meng in een kom het havermoutmeel met de vanillesuiker en het bakpoeder. Meng in een andere kom de melk met de eieren en het vanille-extract en klop dit los. Meng het melk-eimengsel dan door het havermoutmeel.
2
Vet het wafelijzer in met olie of bakspray. Giet een kleine hoeveelheid van het beslag in het wafelijzer. Dit kan met behulp van een soeplepel of ijsschep, afhankelijk van de gewenste grootte.
3
Bak de wafels ongeveer 5 tot 8 min. tot ze mooi goudbruin van kleur zijn. Dit kan verschillen per wafelijzer. Open het ijzer zeker de eerste 4 minuten niet, dan zal het beslag namelijk nog vloeibaar zijn en trek je de wafel kapot!
4
Serveer de wafels met een eetlepel aardbeienjam en verse aardbeien.

Is havermout gezond?

Het is een veelgestelde vraag: is havermout gezond? Het antwoord: ja, het product ‘havermout’ is gezond. Havermout is namelijk een volkoren graanproduct wat het risico op hart- en vaatziekten verkleint. Maar het hangt er natuurlijk wel vanaf wat je verder aan de havermout toevoegt.

Probeer ook eens deze recepten met havermout

Op onze website vind je tal van recepten met havermout. Je kan er namelijk allerlei kanten mee op. Zo hebben we havermout verwerkt in een kleurrijk recept: overnight oats met avocado, banaan en aardbeien. Of wil je eens een ‘luxe’ ontbijtje met havermout? Maak dan deze oreo baked oats. De havermout wordt gebakken met een aantal ingrediënten, waardoor het een soort cake-achtige structuur krijgt. Zo tover je havermout om tot een feestje!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?