018 Wafels Histor Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kleurrijke wafels

Knapperig van buiten en zacht van binnen, dat is hoe een lekkere wafel hoort te smaken. Door de vrolijk gekleurde icing lijken deze wafels net geverfd! Voor het kleuren van de wafels gebruiken we icing met kleurstof uit de supermarkt of bakkersspeciaalzaak. Daarnaast kun je ook natuurlijke kleurstoffen gebruiken zoals bietenpoeder, spirulina poeder of matcha. Maar deze geven wel vaak een extra smaak aan je icing.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

15 stuks
Ingrediënten wafels
Ingrediënten icing
Extra benodigdheden

Recept kleurrijke wafels

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Maak een kom vetvrij met behulp van wat citroensap. Splits 2 eieren en klop het eiwit luchtig in de vetvrije kom. Meng in een andere kom de eidooiers met het water en de melk.
2
Meng in een andere kom ook de vanillesuiker met het zelfrijzend bakmeel, suiker en een snufje zout. Mix het melk-eidooier mengsel langzaam door het vanillesuiker-bakmeelmengsel met een mixer, totdat een egale massa ontstaat.
3
Smelt de boter in een pan en meng de gesmolten boter ook geleidelijk door het beslag. Spatel als laatste het opgeklopte eiwit door het beslag.
4
Ga verder met het maken van de icing. Splits de eiwitten van 3 eieren in een kom. Voeg hier in delen de poedersuiker aan toe. Voeg eventueel wat water toe indien de icing te vast wordt. Meng tot een egaal geheel.
5
Verdeel de icing over 3 kommetjes. Voeg aan elk kommetje wat kleurstof toe, totdat de gewenste kleur is bereikt. Roer dit met een lepel door. Bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje op een koele plek.
6
Spray het wafelijzer voor ieder gebruik in met bakspray. Schep met een ijslepel beslag in het midden van het ijzer. Bak 5 tot 7 min. op middelhoge temperatuur. Gebruik twee vorken om de wafels na het bakken uit het wafelijzer te wippen. Laat eventjes afkoelen op een rekje .
7
Dip de wafels nadat ze volledig zijn afgekoeld voor de helft in de icing en laat uitlekken op een rekje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via