Deze zelfgemaakte guacamole is pittig, smeuïg en verslavend lekker. Dé perfecte dip voor bij een portie tortillachips of als bijgerecht bij een nachoschotel of andere Mexicaanse gerechten. Eigenlijk past deze guacamole overal bij!
Tip: serveer de guacamole eens bij een heerlijke nachoschotel met cheddar kaas en gehakt!
Je hebt het vast wel eens gegeten! Of het nu in plakjes op toast was of geprakt tot een guacamole, avocado is lekker bij ontzettend veel verschillende dingen. Avocado is een vruchtgroente en wordt dan ook bij de groente ingedeeld, omdat het eigenlijk altijd als groente wordt gegeten. Avocado bevat in tegenstelling tot andere groenten veel vetten, voornamelijk door het oliezuur dat erin zit. Desondanks zijn de vetten onverzadigd, wat betekent dat de avocado goede vetten bevat. Net zoals bij vette vis en noten krijg je met avocado de goede vetten binnen.
Avocado is zo’n vruchtgroente waar je veel kanten mee op kan. Zo kan je het verwerken in je ontbijt op een toast met roerei, hier kan je de hele ochtend op teren! Liever als lunch recept serveren? Maak er dan een fris salade recept erbij. Deze toast met avocado en gekookt ei is trouwens ook lekker om te maken voor de lunch. De combinatie van avocado en ei is een match made in heaven en dus altijd een goed idee! Voeg naast het zachtgekookt eitje wat rucola toe voor een lekkere pittige touch.
Zoek je een recept voor het avondeten? Ook daar kan je gemakkelijk avocado in verwerken! Ga voor een nachoschotel met gehakt en cheddar kaas, of voeg er vegetarisch gehakt aan toe om er een vegetarisch recept van te maken. Deze wraps met avocado, kip en mango zijn ook onwijs lekker. De avocado zorgt voor een romige touch, terwijl de mango het lekker fris maakt en de kip krokant.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment