In samenwerking met:
frambozen chocolade truffeltaart
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Frambozen chocolade truffeltaart

Op zoek naar een verrassend dessert als afsluiter van een diner? Probeer dan eens deze frambozen chocolade truffeltaart. De zelfgemaakte ganache van 70% pure chocolade en framboos pure chocolade is heerlijk in combinatie met de knapperige taartbodem, pistachenoten en frisse frambozen. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Frambozen chocolade truffeltaart

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 45min
Kookmodus
1
Hak de 70% pure chocolade en de framboos pure chocolade fijn. Doe in een vuurvaste kom en zet weg.
2
Leg de taartbodem op een platte schaal en verdeel 4/5 van de frambozen gelijkmatig over de taartbodem.
3
Doe de slagroom en het vanille-extract in een steelpan en breng dit mengsel al roerend zachtjes aan de kook. Strooi de fijngehakte chocolade erbij en blijf roeren tot er een ganache ontstaat; een glad chocolademengsel met daarin de kleine stukjes framboos uit de EXCELLENCE Framboos pure chocolade.
4
Giet de ganache over de frambozen op de taartbodem en strijk de bovenkant voorzichtig uit, zodat alle frambozen bedekt zijn met een gladde, gelijkmatige laag ganache.
5
Laat de taart helemaal afkoelen en zet minimaal 3 uur afgedekt in de koeling, totdat de vulling hard is.
6
Hak de pistachenoten fijn. Garneer de taart naar smaak met wat pistachenoten en de overige frambozen.

Heerlijke bakrecepten met frisse frambozen 

Frambozen zijn lekker fris, zoet en sappig en worden vaak zo uit het vuistje gegeten als tussendoortje. Maar je kan zoveel meer met deze heerlijke fruitsoort! Zo kan je het toevoegen aan tal van salade recepten, als topping gebruiken bij je favoriete pannenkoeken recept én verwerken in bakrecepten. Zo kiezen we in dit recept voor een chocolade truffeltaart met framboos pure chocolade en verse frambozen on top. Hierdoor krijgt de taart een heerlijke zoete en frisse touch, wat zorgt voor een goede balans in combinatie met de 70% pure chocolade en knapperige pistachenoten. 

Dat frambozen goed samengaan met pistachenoten laat deze cheesecake met pistache zien. De frambozen geven een frisse toets aan de pistache smaken van de cheesecake. Ook lekker om te proberen is deze romige cheesecake met frambozen. De cheesecake is geheel vegan doordat we kiezen voor plantaardige ingrediënten zoals vegan roomkaas, waardoor iedereen ervan kan genieten. Of wat dacht je van deze no bake citroen cheesecake met frambozensaus? Met een knapperige speculaasbodem, frisse citroenvulling en zoete frambozensaus is dit een favoriet van velen.  

Liever een bakrecept met frambozen voor een tussendoortje? Ga dan aan de slag met deze gezonde frambozenkoeken. Dit gezonde recept heeft een basis van koeken gemaakt van amandelmeel en havermeel met daarin een heerlijke frambozenvulling en frambozenglazuur on top. Ideaal om mee te nemen naar je werk! Deze vegan en glutenvrije cake met frambozen is nog zo’n recept dat je gemakkelijk meeneemt. Lekker fris dankzij de frambozen en knapperig dankzij het amandelschaafsel on top. 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via