Vegan En Glutenvrije Cake 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan
Vrij van vis

Vegan en glutenvrije cake met frambozen

Vegan bakken moeilijk? Niet met dit heerlijke frambozencake recept! Lekker fris met de frambozen en het knapperige amandelschaafsel on top. En hij is ook nog eens glutenvrij!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept vegan en glutenvrije cake met frambozen

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
4u 10min
Totale tijd
4u 25min
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed de cakevorm met bakpapier. Mix het havermeel met het amandelmeel, een snufje zout en het bakpoeder.
2
Roer de maïzena samen met het water los tot een papje. Mix de appelmoes met het vanille extract, de ongezoete amandelmelk, agavesiroop en het maïzenapapje. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en mix tot een beslag.
3
Mix de baking soda met het citroensap in een kommetje tot het begint te schuimen en voeg dit al schuimend toe aan het beslag. Spatel er voorzichtig doorheen. Voeg de bevroren frambozen toe en spatel door het beslag.
4
Stort het beslag in de cakevorm en top af met het amandelschaafsel. Schuif de cake voor 70 min. in de oven. Kijk tussendoor of hij niet te donker wordt. Wordt hij wel te donker? Dek de cake dan af met aluminiumfolie en maak de baktijd af. Laat de cake minimaal 3 uur afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt.

Let op: deze cake is iets meer smeuïg dan een ‘normale droge’ cake. Dit hoort zo!

Heerlijke vegan gebakjes

In de afgelopen jaren heeft veganisme niet alleen aan populariteit gewonnen vanwege zijn positieve impact op het milieu en dierenwelzijn, maar ook vanwege de heerlijke mogelijkheden die het biedt op culinair gebied. Een gebied waar veganisme in uitblinkt, is zonder twijfel gebak. Vergeet de vooroordelen over smaakloze lekkernijen, want vegan gebak heeft de zoete wereld op zijn kop gezet.

  1. Karameltaart: een smeuïge, rijke textuur en intense karamelsmaak maken deze karameltaart tot een absolute traktatie. Het geheim zit hem in het gebruik van dadels en amandelpasta, gecombineerd met speculaaskruiden, kokosolie en ahornsiroop.
  1. Frambozen-kokostaart: een feest van smaken komt samen in deze heerlijke taart. Een knapperige kokosbodem, romige veganistische vanille-vulling en verse frambozen bovenop creëren een perfecte balans tussen zoet en zuur. Deze taart is niet alleen een visueel feest, maar ook een smaakexplosie die je gasten versteld zal doen staan. Ook lekker: vegan kokosyoghurt blokjes met rood fruit!
  1. Vegan appeltaart: niets verslaat de warme, geruststellende geur van kaneel, vooral als het afkomstig is van versgebakken vegan appeltaart. Het deeg, op basis van plantaardige margarine, sojamelk, bloem en suikers, wordt opgerold met een royale laag appel met kaneel, waardoor elke hap een ware traktatie is. Serveer ze warm met een bol vegan vanille-ijs voor een onweerstaanbare traktatie.
  1. Amandel-abrikozentaart: de combinatie van amandelen en abrikozen is een match made in heaven in deze veganistische taart. Een luchtige amandelcake gevuld met zoete abrikozenjam en bestrooid met geroosterde amandelschilfers zorgt voor een elegante traktatie die perfect is voor speciale gelegenheden.
  2. Vegan cheesecake met frambozen: deze veganistische cheesecake bewijst dat je geen roomkaas of MonChou nodig hebt voor een smaakvolle traktatie. De plantaardige roomkaas en kwark zorgen voor de romigheid, terwijl de frambozen een frisse textuur aan de cheesecake geven. Een perfecte balans aan je het aan ons vraagt!

Of je nu een doorgewinterde veganist bent of gewoon op zoek bent naar heerlijke alternatieven en gezonde recepten, vegan gebak opent de deur naar een wereld van verrukkelijke smaken zonder concessies te doen aan je ethische overtuigingen. Laat je verrassen door de diversiteit en geniet van elk zoet moment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?