Frisse salade met gin tonic zalm, avocado en granaatappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Frisse salade met gin tonic zalm, avocado en granaatappel

Zalm marineren is een makkelijke manier om indruk te maken op je gasten. Deze gin tonic zalm doet het erg goed in een frisse salade met radijs, avocado, granaatappelpitjes en sesamolie. Dat salades niet saai hoeven te zijn, is bij deze dus nogmaals bewezen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept frisse salade met gin tonic zalm, avocado en granaatappel

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 15min
Kookmodus
1
Roer het zeezout, de peperbolletjes, gin en tonic door elkaar in een kommetje. Leg een vel plasticfolie op een werkblad en leg daar de zalmfilet met huid naar boven op. Maak een paar inkepingen langs de zijde van het vel en draai de zalm om. Bedek met de marinade en pak de zalm strak in met de folie. Leg in de koelkast en laat minstens 3 uur marineren.
2
Snijd de radijsjes in dunne plakjes en doe in een weckpot of bakje met deksel. Voeg de azijn toe, sluit het bakje af en schud goed door elkaar. Zet koel.
3
Haal de zalm uit de koelkast en dep de marinade van de zalm met keukenpapier. Spoel de zalm heel kort onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Verwijder de huid door horizontaal met een scherp mes onder de zalm te snijden. Snijd de zalm daarna in dunne plakjes.
4
Verdeel de sla samen met de radijsjes over borden. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in kleine blokjes. Verdeel over de borden. Leg de zalm in mooie plakjes op de salade. Maak af met de granaatappelpitjes, sesamolie, mayonaise en wat peper en zout.

Tip: maak de zalm een dag van tevoren, zodat de gin tonic goed in de zalm trekt.

De lekkerste salade recepten op een rijtje

Zodra het zonnetje schijnt, zijn wij er dol op: salade recepten! Een frisse salade met diverse groenten en/of fruit, wat extra vis, vlees of kaas, de keuze is reuze met salades. Een aantal van onze favorieten zetten wij voor je op een rijtje:

  1. Watermeloensalade met krab: toe aan een mega frisse salade? Deze watermeloensalade met krab is heerlijk! De combinatie van watermeloen en krab is er eentje om te onthouden. Voeg daar nog komkommer en munt aan toe en je hebt een lekker lunch recept of een recept voor het avondeten.
  2. Beef tataki salade met avocado en krokante gember: een goddelijk maar makkelijk recept! Deze beef tataki heeft alle Aziatische smaken die je nodig hebt in een salade. Malse beef, ponzu, krokante gember, avocado en een zelfgemaakte Aziatische dressing.
  3. Salade met perzik en noten: liever een vegetarisch recept? Maak dan deze snelle salade met sappige perziken, romige mozzarella, frisse spinazie en knapperige pecannoten. Klinkt goed toch?
  4. Frisse salade met gin tonic zalm: onze nieuwe favoriet mag niet in dit lijstje ontbreken! De zalm marineren we in gin tonic, waardoor elke hap goddelijk is. Voeg daar romige avocado, frisse granaatappelpitjes en wat sesamolie aan toe en genieten maar.
  5. Tempeh salade: ook voor de veganisten onder ons zijn er genoeg lekkere recepten om te ontdekken! Deze suikervrije salade met tempeh zet je al in 20 minuten op tafel en is de perfecte maaltijd voor een doordeweekse avond wanneer je niet veel tijd hebt om in de keuken te staan. Lekker met frise mango en knapperige tempeh!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Ei
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via