Watermeloen Salade Krab Liggend Low Res NIEUW
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Watermeloensalade met krab

Watermeloen en krabvlees zijn misschien geen alledaagse combinatie, maar dit recept bewijst dat de twee juist erg goed samengaan. Met komkommer en munt vormen ze een frisse salade die perfect dienstdoet als lunch of als lichter avondmaal. Superlekker!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept watermeloensalade met krab

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Schil de watermeloen en snijd in dobbelsteentjes. Schil de komkommer en snijd in blokjes. Doe samen met de rijstazijn, het krabvlees, peper en zout in een kom en roer door elkaar. Ris de blaadjes van de takjes munt.
2
Verdeel de salade over borden en maak af met de blaadjes munt, furikake en wat toefjes van de mayonaise. Snijd de limoen in partjes en serveer bij de watermeloensalade met krab.

Frisse recepten met watermeloen

Wist je dat je watermeloen heel goed kan verwerken in verschillende gerechten? Maak er bijvoorbeeld de watermeloensalade met krab mee of deze watermeloensalade met munt, feta & peultjes. Een frisse salade die heerlijk is voor op een zonnige dag! We combineren de watermeloen in deze salade naast munt, feta en peultjes ook met gegrilde kip. Heerlijk als lichte avondmaaltijd, als bijgerecht voor bij de barbecue óf als verfrissende lunch.

Zin in een fris tussendoortje? Maak deze watermeloenlolly’s met spek en geitenkaas! Het zoete van de watermeloen gaat ontzettend goed samen met de zoute smaak van spek en geitenkaas. Een heerlijk borrelhapje dat wat tijd kost om te maken, maar het helemaal waard is. Het is namelijk ontzettend leuk om te zien én super smaakvol!

Wij geven je een overheerlijke tip: watermeloen grillen op de barbecue! Op die manier krijgt het een licht rokerige smaak, wat perfect samengaat met het waterige van de watermeloen zelf. Combineer het met een lekker stukje mals vlees en maak deze BBQ-steak met gegrilde watermeloen. Marineer de biefstuk met knoflook, Italiaanse kruiden en olijfolie voordat je het gaat grillen op de barbecue, dat zorgt voor een heerlijke smaak. Heerlijk in combinatie met de gegrilde watermeloen!

We sluiten af met nog een frisse, zomerse salade met gegrilde watermeloen. De maaltijdsalade maken we naast watermeloen met gemarineerde kippendij, een vleugje citroen, venkel, veldsla, feta en olijven. De salade is makkelijk om te maken én staat binnen 25 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? Dit is precies wat je nodig hebt op een warme zomerdag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via