Suikervrije Salade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Suikervrije salade met tempeh

Suikervrij eten was nog nooit zo eenvoudig! Met deze salade met tempeh zet je een heerlijke maaltijd op tafel, zonder toegevoegde suikers. De salade staat al in 20 minuten op tafel en is de perfecte maaltijd voor de ‘Week zonder suikers’. Doe jij ook mee aan de challenge?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept suikervrije salade met tempeh

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Snijd de tempeh in plakken. Mix in een kom de olijfolie met de maïzena, de helft van de sojasaus, het paprikapoeder en wat peper en zout. Voeg de tempeh toe en mix alles goed door elkaar. Leg de tempeh op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif voor 10-15 min. in de oven.
2
Schil ondertussen de mango en snijd in blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Pers het sap uit de limoen. Voeg de mango, avocado, cherrytomaten, edamame en veldsla toe aan een kom. Voeg de tempeh toe, breng het geheel op smaak met wat peper, het limoensap en de overige sojasaus en serveer.

Tip: ontdek meer lekkere én koolhydraatarme recepten zoals deze salade!

Aan de slag met tempeh!

Er zijn talloze ingrediënten die je kan gebruiken als vleesvervanger. Denk aan tofu en bonen, maar wist je dat je ook tempeh kan gebruiken? Tempeh wordt, net als tofu, gemaakt van sojabonen en zit bomvol eiwitten. Tempeh wordt echter niet gestremd van sojamelk zoals bij tofu, maar het wordt bereid door middel van fermentatie, met behulp van een schimmel. Het heeft een veel stevigere structuur dan tofu en is daardoor makkelijker om krokant te bakken of te grillen in de oven. Tegenwoordig vind je tempeh wel in elke supermarkt bij de vleesvervangers, dus probeer het zeker eens uit!

Om je te inspireren wat je allemaal kan doen met tempeh hebben wij genoeg recepten voor je om uit te proberen. Ga naast de suikervrije salade met tempeh ook eens voor tempeh saté. De tempeh marineren we met gemberpoeder, sambal en ketjap en serveren we met zilvervliesrijst, sperziebonen en frisse komkommer. Verder is tempeh heel erg lekker om toe te voegen aan gado gado. Zo geef je het klassieke recept gemakkelijk een veganistische draai. Probeer dan ook zeker deze plantaardige gado gado bowl met gekruide tempeh, sperziebonen en pindasaus. Eventueel kan je de rijst vervangen door bloemkoolrijst om nóg meer groenten op je bord te krijgen.

Of je nu gaat voor een vegan stoofpotje met tempeh of een vegan BLT met tempeh bacon wilt proberen voor de lunch, met tempeh kan je alle kanten op. Kies een van de vele tempeh recepten, haal alle boodschappen in huis en ga vanavond nog aan de slag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.