Print opties

Sluiten

Frisse salade met gin tonic zalm, avocado en granaatappel

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 15min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Roer het zeezout, de peperbolletjes, gin en tonic door elkaar in een kommetje. Leg een vel plasticfolie op een werkblad en leg daar de zalmfilet met huid naar boven op. Maak een paar inkepingen langs de zijde van het vel en draai de zalm om. Bedek met de marinade en pak de zalm strak in met de folie. Leg in de koelkast en laat minstens 3 uur marineren.
2
Snijd de radijsjes in dunne plakjes en doe in een weckpot of bakje met deksel. Voeg de azijn toe, sluit het bakje af en schud goed door elkaar. Zet koel.
3
Haal de zalm uit de koelkast en dep de marinade van de zalm met keukenpapier. Spoel de zalm heel kort onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Verwijder de huid door horizontaal met een scherp mes onder de zalm te snijden. Snijd de zalm daarna in dunne plakjes.
4
Verdeel de sla samen met de radijsjes over borden. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in kleine blokjes. Verdeel over de borden. Leg de zalm in mooie plakjes op de salade. Maak af met de granaatappelpitjes, sesamolie, mayonaise en wat peper en zout.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.