Salade Met Perzik 2
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Salade met perzik en noten

De zomer schreeuwt om frisse salade recepten en we hebben weer zo’n top recept voor jou klaarstaan! Deze keer een smaakvolle salade met sappige perziken, romige mozzarella, frisse spinazie en knapperige pecannoten. Klinkt goed toch?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 stuks
Ingrediënten

Recept salade met perzik en noten

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Pers het sap uit de citroen. Mix het citroensap met de olijfolie, honing en een snufje peper en zout tot een dressing.
2
Halveer de avocado en perzik, verwijder de pit en snijd in plakjes. Ris de takjes tijm.
3
Voeg de spinazie, mozzarella, avocado, perzik, pecannoten en tijm in en kom en schenk de dressing erover. Mix door elkaar en verdeel over de borden.

Heerlijke salade recepten met fruit in de hoofdrol

Er is soms niets zo lekker als een verfrissend salade recept. Zo’n maaltijdsalade die je buik genoeg vult, maar niet te zwaar valt. Ideaal voor als gezonde maaltijd voor de zomerperiode! Laat de zomer ook de maanden zijn waarin veel fruit in het seizoen is. Denk aan zoete perziken, sappige nectarines, frisse aardbeien en heerlijke frambozen. Met het lekkerste fruit van eigen bodem kan je aan de slag gaan met een salade! Probeer bijvoorbeeld eens deze salade met gegrilde coquilles, nectarines en sinaasappel, of ga voor een frisse rucolasalade met gegrilde perzik, rauwe ham en zelfgemaakte vinaigrette. Beide heerlijke salade recepten die je binnen een handomdraai op tafel zet, voor bijvoorbeeld de lunch.

Eén van onze favoriete salades voor een warme en zonnige dag is de panzanella salade met aardbeien. De panzanella salade is een typisch gerecht uit Italië waar het traditioneel wordt gemaakt met oud en droog brood. Het brood wordt urenlang geweekt in olijfolie en tomaten, zodat het zachter wordt. In dit recept gaan wij voor een snellere variant en combineren we de panzanella salade met verse aardbeien, balsamico en basilicum. Klinkt lekker toch?

Deze vijgensalade met feta en frambozen is ook heerlijk om te bereiden op een dag wanneer je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Het ziet er niet alleen kleurrijk uit, het is bij elke hap die je neemt ook een ware smaakexplosie door de verschillende ingrediënten. Denk aan zachte feta, frisse frambozen, pittige rucola, knapperige wortel en sappige vijgen. Breng deze lekkere salade op smaak met een zelfgemaakte dressing en de goedgevulde maaltijd is compleet! Ontdek de lekkerste salade recepten voor het avondeten. Perfect voor wanneer je op zoek bent naar een koolhydraatarme maaltijd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?