Gegrilde Miso Dorade Van De BBQ1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gegrilde miso dorade van de BBQ

Deze gegrilde miso dorade van de BBQ is een smaakvolle en lichte zomerse maaltijd. De dorade wordt gemarineerd in een hartige saus van miso, sojasaus en limoen en daarna perfect gegrild voor een rokerige touch. Geserveerd met een frisse salade van veldsla en kiemgroenten voor balans en textuur. Ideaal als verfijnd hoofdgerecht van de barbecue.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Gegrilde miso dorade van de BBQ

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Snijd de limoen doormidden. Pers het sap van ½ van de limoen uit. Meng de sojasaus, ketjap, miso, limoensap, knoflookpoeder en wat peper en zout goed.
2
Maak de dorades schoon en dep droog met keukenpapier. Snijd de vis aan beide zijden kruislings in. Bestrijk de vis met de marinade. Laat 30 min. afgedekt marineren in de koelkast.
3
Steek de barbecue aan en breng op temperatuur. Snijd de bosui in schuine ringen. Meng de veldsla met de kiemgroenten, olijfolie en balsamicoazijn.
4
Snijd de overige limoen in schijfjes en steek in de vis. Gril de dorades op de hete barbecue in ongeveer 6–8 min. per kant gaar.
5
Serveer de gegrilde dorade met de salade en garneer met de bosui.

Zo bereid je vis op de barbecue!

Vis op de barbecue? Zeker doen! Wanneer je vis wilt gaan bereiden op de barbecue, is het natuurlijk goed om te weten hoe je dit doet. Een belangrijk punt is om te weten hoe je verschillende soorten vis bereid. Dit zetten we hieronder op een rijtje:

  • Stevige vissoorten zijn ideaal voor op de barbecue. Je legt ze er in stukken op, omdat ze niet snel uit elkaar vallen. Denk hierbij aan vissoorten zoals zalm, tonijn, makreel, zeebaars en witvis zoals kabeljauw, heek of koolvis.
  • Heb je wat minder stevige vis of wil je het op een leuke manier serveren? Maak er vispakketjes van of reig de vis om en om met groenten aan spiezen.
  • Schaal- en schelpdieren zoals gamba’s, langoustines, kreeft en mosselen kan je ook heel goed bereiden op de barbecue. Het is heerlijk ze eerst lekker lang te marineren, zodat het een heerlijke smaak krijgt.

Heerlijke visrecepten van de barbecue

Wist je dat visrecepten van de barbecue vaak koolhydraatarme recepten én gezonde recepten zijn? Wij geven je een aantal tips van overheerlijke recepten met vis van de barbecue, zodat jij daar deze week nog mee aan de slag kan gaan. Te beginnen met deze zalm op een rookplank. Door zalm op een rookplank te bereiden op de barbecue, krijgt de vis een extra aromatische én rokerige smaak. Lekker om zo te eten of om te serveren met een salade of stokbrood. Houd jij van garnalen? Probeer dan deze garnalenpakketjes van de barbecue. De pakketjes vul je naast garnalen met onder andere babymaïs, bimi en hoisin. Zo krijg je meteen wat groenten binnen! Ook lekker: calamares van de barbecue. Een heerlijke snack voor tijdens een gezellige borrel!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Vis
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via