Print opties

Sluiten

Gegrilde miso dorade van de BBQ

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd de limoen doormidden. Pers het sap van ½ van de limoen uit. Meng de sojasaus, ketjap, miso, limoensap, knoflookpoeder en wat peper en zout goed.
2
Maak de dorades schoon en dep droog met keukenpapier. Snijd de vis aan beide zijden kruislings in. Bestrijk de vis met de marinade. Laat 30 min. afgedekt marineren in de koelkast.
3
Steek de barbecue aan en breng op temperatuur. Snijd de bosui in schuine ringen. Meng de veldsla met de kiemgroenten, olijfolie en balsamicoazijn.
4
Snijd de overige limoen in schijfjes en steek in de vis. Gril de dorades op de hete barbecue in ongeveer 6–8 min. per kant gaar.
5
Serveer de gegrilde dorade met de salade en garneer met de bosui.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.