Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade

Wist je dat je aubergine uitstekend kunt marineren? De structuur van aubergine zorgt ervoor dat kruiden helemaal worden opgenomen. Wij maken een aubergine steak met een frisse bulgur salade met tomaat, granaatappelpitjes en een yoghurtsausje. Een heerlijk zomers gerecht voor bij de barbecue.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gemarineerde aubergine steak met bulgur salade

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
2
Snijd van de aubergine in de lengte 2 plakken van 1 cm dik. Verwarm de grillpan. Meng 4 el olijfolie met de Ras el Hanout kruiden in een kommetje. Bestrijk de snijvlakken van de aubergine met het mengsel. Grill de aubergine 3-4 min. per kant, in de grillpan of op de barbecue, tot er grillstrepen op zichtbaar zijn.
3
Snijd de tomaten in blokjes. Verhit op middelhoog vuur een pan met 1 el olijfolie. Bak de tomaat tot deze zachter wordt van structuur.
4
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Pers alle citroenen uit en vang het sap op. Meng 3 el citroensap, 1 tl van de rasp en de tomaat door de bulgur. Breng op smaak met peper en zout en meng de peterselie erdoor.
5
Meng voor de yoghurtsaus de Griekse yoghurt met 1 el citroensap en de resterende olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer de bulgur salade met daarop de aubergine steak en garneer met granaatappelpitjes en blaadjes munt.

Wat is een bulgur salade?

Een bulgur salade is een gerecht dat bestaat uit gekookte bulgur, een graanproduct gemaakt van durumtarwe. De bulgur wordt gemengd met diverse ingrediënten zoals groenten, kruiden, noten, en soms ook vlees of kaas. Het resultaat is een smaakvolle en voedzame salade, vaak op smaak gebracht met een dressing of citroensap.

Hoe lang moet bulgur koken?

Bulgur heeft meestal een kooktijd van 10 tot 20 minuten. Het wordt gekookt in een verhouding van één deel bulgur tot twee delen water. Na het koken laat men het enkele minuten rusten voordat het wordt opgefluffd met een vork.

Wat is het verschil tussen bulgur en couscous?

Bulgur en couscous zijn beide graanproducten, maar ze worden op verschillende manieren bereid. Bulgur is gemaakt van gekookte, gedroogde en gemalen tarwekorrels, terwijl couscous gemaakt is van griesmeel van durumtarwe. Bulgur heeft een stevigere textuur en nootachtige smaak, terwijl couscous licht en korrelig is.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via