Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade

Wist je dat je aubergine uitstekend kunt marineren? De structuur van aubergine zorgt ervoor dat kruiden helemaal worden opgenomen. Wij maken een aubergine steak met een frisse bulgur salade met tomaat, granaatappelpitjes en een yoghurtsausje. Een heerlijk zomers gerecht voor bij de barbecue.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gemarineerde aubergine steak met bulgur salade

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
2
Snijd van de aubergine in de lengte 2 plakken van 1 cm dik. Verwarm de grillpan. Meng 4 el olijfolie met de Ras el Hanout kruiden in een kommetje. Bestrijk de snijvlakken van de aubergine met het mengsel. Grill de aubergine 3-4 min. per kant, in de grillpan of op de barbecue, tot er grillstrepen op zichtbaar zijn.
3
Snijd de tomaten in blokjes. Verhit op middelhoog vuur een pan met 1 el olijfolie. Bak de tomaat tot deze zachter wordt van structuur.
4
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Pers alle citroenen uit en vang het sap op. Meng 3 el citroensap, 1 tl van de rasp en de tomaat door de bulgur. Breng op smaak met peper en zout en meng de peterselie erdoor.
5
Meng voor de yoghurtsaus de Griekse yoghurt met 1 el citroensap en de resterende olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer de bulgur salade met daarop de aubergine steak en garneer met granaatappelpitjes en blaadjes munt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via