Print opties

Sluiten

Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
2
Snijd van de aubergine in de lengte 2 plakken van 1 cm dik. Verwarm de grillpan. Meng 4 el olijfolie met de Ras el Hanout kruiden in een kommetje. Bestrijk de snijvlakken van de aubergine met het mengsel. Grill de aubergine 3-4 min. per kant, in de grillpan of op de barbecue, tot er grillstrepen op zichtbaar zijn.
3
Snijd de tomaten in blokjes. Verhit op middelhoog vuur een pan met 1 el olijfolie. Bak de tomaat tot deze zachter wordt van structuur.
4
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Pers alle citroenen uit en vang het sap op. Meng 3 el citroensap, 1 tl van de rasp en de tomaat door de bulgur. Breng op smaak met peper en zout en meng de peterselie erdoor.
5
Meng voor de yoghurtsaus de Griekse yoghurt met 1 el citroensap en de resterende olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer de bulgur salade met daarop de aubergine steak en garneer met granaatappelpitjes en blaadjes munt.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.