Gerookte Zalm Tzatziki 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gerookte zalm tzatziki

Ben je op zoek naar een vernieuwende dip voor bij de borrel? Probeer deze gerookte zalm tzatziki! Een heerlijke frisse dip die ook nog eens in 10 minuten gemaakt is. Ideaal voor wanneer je gasten over de vloer krijgt en je naast een lekker wijntje een heerlijk borrelhapje wilt serveren. Serveer met stokbrood om mee te dippen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gerookte zalm tzatziki

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Rasp de komkommer en knijp het overtollige vocht eruit. Hak de ingelegde rode ui, kappertjes en gerookte zalm fijn. Hak de dille fijn. Pel en pers de knoflook uit. Pers het sap uit de citroen. Mix de knoflook, citroensap, Griekse yoghurt en wat peper en zout door elkaar.
2
Voeg de komkommer, ui, kappertjes, zalm en ⅔ van de dille toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
3
Verdeel het mengsel over een grote schaal of bord en garneer met de olijfolie en overige dille.

Tip: serveer met wat stokbrood of toastjes om in te dippen!

Hartige recepten met gerookte zalm

Gerookte zalm kan je in tal van recepten verwerken! Verwerk het bijvoorbeeld eens in een flammkuchen recept zoals deze flammkuchen met zalm en chioggia biet. De flammkuchen heeft een lekkere krokante bodem en wordt belegd met hüttenkäse, zalm, chioggio biet, kappertjes en dille. Een lekker fris recept dat er meteen feestelijk uitziet!

Een echte klassieker is en blijft natuurlijk de bagel met gerookte zalm. De bagel beleggen we in dit recept met geprakte avocado, gerookte zalm, ui en dille. Een heerlijke lunch die barst van de goede en gezonde vetten. Ideaal om te maken als lunch of kantoor, maar ook lekker voor tijdens een uitgebreide brunch in het weekend.

Wil je een verrassend lunchrecept maken? Kies voor deze hartige avocadowafels met gerookte zalm van Chefke Luc. Het deeg voor de wafels maak je van avocado, groene pesto, ei en bloem. Vervolgens maak je hier met een wafelijzer zelfgemaakte wafels van. Besmeer de wafels met cream cheese en beleg met rucola, gerookte zalm, komkommer, radijsjes en feta. Top af met chilivlokken naar smaak voor een spicy touch!

Een avondmaaltijd met gerookte zalm is deze pasta met gerookte zalm, prei en boerenkool. Een heerlijk pasta recept waar je maar 10 ingrediënten voor nodig hebt en dat al in een half uurtje op tafel staat. Doordat je crème fraîche én kookroom toevoegt aan de pasta, wordt het een heerlijk romig gerecht. En dat gaat natuurlijk perfect samen met het vettige van de gerookte zalm!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?