Ben je op zoek naar een vernieuwende dip voor bij de borrel? Probeer deze gerookte zalm tzatziki! Een heerlijke frisse dip die ook nog eens in 10 minuten gemaakt is. Ideaal voor wanneer je gasten over de vloer krijgt en je naast een lekker wijntje een heerlijk borrelhapje wilt serveren. Serveer met stokbrood om mee te dippen!
Tip: serveer met wat stokbrood of toastjes om in te dippen!
Gerookte zalm kan je in tal van recepten verwerken! Verwerk het bijvoorbeeld eens in een flammkuchen recept zoals deze flammkuchen met zalm en chioggia biet. De flammkuchen heeft een lekkere krokante bodem en wordt belegd met hüttenkäse, zalm, chioggio biet, kappertjes en dille. Een lekker fris recept dat er meteen feestelijk uitziet!
Een echte klassieker is en blijft natuurlijk de bagel met gerookte zalm. De bagel beleggen we in dit recept met geprakte avocado, gerookte zalm, ui en dille. Een heerlijke lunch die barst van de goede en gezonde vetten. Ideaal om te maken als lunch of kantoor, maar ook lekker voor tijdens een uitgebreide brunch in het weekend.
Wil je een verrassend lunchrecept maken? Kies voor deze hartige avocadowafels met gerookte zalm van Chefke Luc. Het deeg voor de wafels maak je van avocado, groene pesto, ei en bloem. Vervolgens maak je hier met een wafelijzer zelfgemaakte wafels van. Besmeer de wafels met cream cheese en beleg met rucola, gerookte zalm, komkommer, radijsjes en feta. Top af met chilivlokken naar smaak voor een spicy touch!
Een avondmaaltijd met gerookte zalm is deze pasta met gerookte zalm, prei en boerenkool. Een heerlijk pasta recept waar je maar 10 ingrediënten voor nodig hebt en dat al in een half uurtje op tafel staat. Doordat je crème fraîche én kookroom toevoegt aan de pasta, wordt het een heerlijk romig gerecht. En dat gaat natuurlijk perfect samen met het vettige van de gerookte zalm!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment