Een heerlijke lunch vol goede en gezonde vetten! Deze bagel met avocado en zalm zit bomvol goede voedingsstoffen. En het fijne is, dit lunchgerecht is zó gemaakt. Ideaal voor wanneer je zin hebt in een lekkere lunch, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan.
Een bagel is een heerlijk en veelzijdig broodproduct dat zijn oorsprong vindt in de Joodse cultuur. Het heeft een unieke vorm, omdat het deeg wordt gekookt voordat het wordt gebakken, wat resulteert in een zachte binnenkant en een stevige, glanzende korst. Traditioneel worden bagels gemaakt met tarwemeel, gist, water, suiker en zout. Het deeg wordt gerold tot een ringvorm, waarna het kort wordt gekookt in water met honing of maltextract voordat het wordt gebakken. Dit proces geeft de bagel zijn kenmerkende textuur en smaak. Met dit recept maak je gemakkelijk je eigen bagels!
De oorsprong van de bagel gaat terug tot het Joodse gemeenschapsleven in Polen in de 17e eeuw. Vanuit daar verspreidde het zich naar andere delen van Europa en uiteindelijk naar Noord-Amerika, waar het een geliefd broodproduct werd.
Een van de aantrekkelijke eigenschappen van de bagel is de veelzijdigheid als het gaat om beleg. Bagels worden vaak geserveerd met een breed scala aan toppings, zowel hartig als zoet. Een populaire klassieker is de bagel met hüttenkäse, waarbij de bagel wordt besmeerd met romige hüttenkäse en afgetopt met aardbeien. Andere hartige opties zijn beleg met gerookte zalm, plakjes kip, roomkaas, Hollandse garnalensalade en verse groenten.
Voor de zoetekauwen onder ons zijn er tal van heerlijke combinaties. Een bagel met aardbeienjam, pindakaas of Nutella is een smakelijke traktatie voor het ontbijt of als tussendoortje. Ook zijn er speciale bagelvarianten, zoals de cinnamon raisin bagel, die op smaak wordt gebracht met kaneel en rozijnen, waardoor het een perfecte basis is voor roomkaas of boter. Lekker voor de lunch, maar ook voor het ontbijt!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment