Een lekkere wrap hoeft natuurlijk niet altijd met een tortilla gemaakt te worden. Wat dacht je van een wrap van omelet? Deze koolhydraatarme variant wordt gevuld met sla, zelfgemaakte hummus en avocado. Een makkelijk en vegetarisch gerecht om zowel ’s middags of ’s avonds op tafel te zetten!
Omeletwraps zijn heerlijk, voedzaam én gemakkelijk te maken. Deze wraps combineren de smaak en voordelen van eieren, hummus en avocado’s in een smakelijke en veelzijdige maaltijd. Variëren met de vulling van omeletwraps eindeloos. Wat dacht je van deze omeletwraps met gerookte zalm en spinazie?
In dit recept is de combinatie van de romige hummus, de zachte en voedzame avocado en de eiwitrijke omelet die zorgt voor een vullende maaltijd met verschillende smaak- en texturen. Het is ook een gezonde optie, omdat eieren een goede bron zijn van eiwitten, vitamines en mineralen, avocado’s gezonde vetten bevatten en hummus rijk is aan vezels en plantaardige eiwitten. Je kunt de omeletwraps aanpassen naar eigen smaak en voorkeur. Voeg bijvoorbeeld andere groenten toe, zoals gegrilde paprika, geraspte wortelen of gesneden radijsjes. Experimenteer ook met verschillende smaken hummus, zoals knoflook, citroen-peper of zongedroogde tomaat.
Wraps gemaakt van ei passen heel goed in een koolhydraatarm eetpatroon, maar natuurlijk kan je ook prima voor de reguliere varianten gaan. Deze lenen zich goed voor warme en koude gerechten, maar zijn het lekkerst als ze even worden voorgebakken in een warme koekenpan. Wil je ze extra knapperig? Deze chilaquiles zijn een heel leuke variant als dipper.
Gebruik ook eens een wrap als pizzabodem. Zoals deze pizzawraps met chorizo en raapstelen. En wist je dat wraps zich ook perfect lenen voor het maken van overheerlijke quesadilla’s. Bijvoorbeeld deze quesadilla’s met mexicaanse bonensalade en griekse quesadilla’s met muntyoghurt. Een uniekere twist? Verwerk dan wraps eens in een dessert zoals deze cheesecake taco’s met blauwe bessen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment