In samenwerking met:
Omelet wrap met sla, hummus en avocado
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Omelet wrap met sla, hummus en avocado

Een lekkere wrap hoeft natuurlijk niet altijd met een tortilla gemaakt te worden. Wat dacht je van een wrap van omelet? Deze koolhydraatarme variant wordt gevuld met sla, zelfgemaakte hummus en avocado. Een makkelijk en vegetarisch gerecht om zowel ’s middags of ’s avonds op tafel te zetten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept omelet wrap met sla, hummus en avocado

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Pel de knoflook en pers fijn. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Mix de knoflook, kikkererwten, olijfolie, tahin, citroensap, peper en de helft van het zout egaal met een keukenmachine. Is de hummus te dik? Voeg dan meer olijfolie toe.
2
Kluts de eieren met de helft van de Verstegen Classic Blend voor Omelet en het resterende zout.
3
Verwarm de zonnebloemolie in een pan en bak ¼ van het mengsel tot een omelet. Herhaal dit steeds tot het resterende eimengsel op is.
4
Halveer en pel de avocado en verwijder de pit, snijd in plakken. Haal de sla van de kluit en was met water.
5
Leg de omeletten op de borden. Verdeel de hummus, sla, avocado, pistachenoten en pompoenpitten over de hummus. Serveer met de resterende Classic Blend ter garnering.

Wraps gemaakt van ei

Omeletwraps zijn heerlijk, voedzaam én gemakkelijk te maken. Deze wraps combineren de smaak en voordelen van eieren, hummus en avocado’s in een smakelijke en veelzijdige maaltijd. Variëren met de vulling van omeletwraps eindeloos. Wat dacht je van deze omeletwraps met gerookte zalm en spinazie?

In dit recept is de combinatie van de romige hummus, de zachte en voedzame avocado en de eiwitrijke omelet die zorgt voor een vullende maaltijd met verschillende smaak- en texturen. Het is ook een gezonde optie, omdat eieren een goede bron zijn van eiwitten, vitamines en mineralen, avocado’s gezonde vetten bevatten en hummus rijk is aan vezels en plantaardige eiwitten. Je kunt de omeletwraps aanpassen naar eigen smaak en voorkeur. Voeg bijvoorbeeld andere groenten toe, zoals gegrilde paprika, geraspte wortelen of gesneden radijsjes. Experimenteer ook met verschillende smaken hummus, zoals knoflook, citroen-peper of zongedroogde tomaat.

Wraps gemaakt van ei passen heel goed in een koolhydraatarm eetpatroon, maar natuurlijk kan je ook prima voor de reguliere varianten gaan. Deze lenen zich goed voor warme en koude gerechten, maar zijn het lekkerst als ze even worden voorgebakken in een warme koekenpan. Wil je ze extra knapperig? Deze chilaquiles zijn een heel leuke variant als dipper.

Gebruik ook eens een wrap als pizzabodem. Zoals deze pizzawraps met chorizo en raapstelen. En wist je dat wraps zich ook perfect lenen voor het maken van overheerlijke quesadilla’s. Bijvoorbeeld deze quesadilla’s met mexicaanse bonensalade en griekse quesadilla’s met muntyoghurt. Een uniekere twist? Verwerk dan wraps eens in een dessert zoals deze cheesecake taco’s met blauwe bessen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.