In samenwerking met:
Gnocchi met doperwten pesto
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gnocchi met doperwten pesto

Altijd lekker om te maken: pasta! Hoewel de keuze reuze is, blijft gnocchi een heerlijke variant. Ondanks dat het gemaakt wordt van aardappelen, hoort het wel bij de pastasoorten. Kies in dit recept van DekaMarkt voor een zelfgemaakte doperwten pesto en maak de gnocchi compleet met cherrytomaten, Pecorino en citroen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gnocchi met doperwten pesto

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en snijd de vrucht in parten. Rasp de Pecorino op een grove rasp. Pel de knoflook.
2
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de doperwten in 10 min. gaar. Haal de doperwten uit de pan en pureer 2/3 van de doperwten met de citroenrasp, de helft van de Pecorino, knoflook en 2/3 van de olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.
3
Kook de gnocchi in het vocht van de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Verdeel de cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de resterende olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Plaats 10 min. in de oven.
5
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de tuinbonen in 5 min. gaar.
6
Meng de doperwtenpesto en overige doperwten en tuinbonen door de gnocchi en verdeel over de borden. Garneer met de cherrytomaten, overige Pecorino en citroenparten.

Tip: houd je pesto over? Bewaar dit voor op een broodje met een gekookt ei.

In the mood for comfort food: pasta!

Pasta is een van de meest populaire ingrediënten ter wereld en wordt in bijna alle keukens gebruikt. Er zijn veel verschillende soorten pasta, elk met hun eigen unieke vorm, grootte en textuur. Drie van de meest bekende pastasoorten zijn lasagnebladen, tagliatelle en gnocchi.

Lasagnebladen zijn platte, brede pastavellen die vaak worden gebruikt om lasagne te maken. Ze zijn meestal gemaakt van tarwemeel en water en worden gekookt voordat ze worden gebruikt in het gerecht. Lasagnebladen hebben een stevige textuur en een licht nootachtige smaak. Ze zijn ook zeer veelzijdig en kunnen worden gebruikt in verschillende soorten recepten, van de klassieke tomatensaus en gehakt tot vegetarische lasagne met groenten en kaas.

Tagliatelle is een lange, platte pastavorm die lijkt op fettuccine, maar iets breder is. Het wordt meestal gemaakt van eieren en tarwemeel en heeft een licht elastische textuur. Tagliatelle is een veelzijdige pastavorm die goed past bij sauzen op basis van tomaten, room, pesto en vis. Het wordt vaak geserveerd met vlees- of visgerechten, maar kan ook worden gegeten als hoofdgerecht met een eenvoudige boter- en kaassaus. Probeer eens deze tagliatelle met peer en gorgonzola voor een verrassende variant of kies voor tagliatelle met kabeljauw. De vis krijgt een krokante korst van knabbelspek. Ook deze pasta pesto is een heerlijke gerecht, met broccoli, feta en tomaatjes!

Gnocchi is een pastasoort die wordt gemaakt van aardappelen en meel. Het heeft een zachte en kauwende textuur en kan zowel in zoete als hartige gerechten worden gebruikt. Gnocchi kan worden gemaakt in verschillende vormen, zoals langwerpig, rond of plat. Het wordt vaak geserveerd met sauzen op basis van tomaten, pesto of room, maar ook in soepen of gebakken met kaas en boter. Gnocchi is een zeer populair gerecht in de Italiaanse keuken en wordt vaak beschouwd als comfort food. Kies eens voor een klassieke carbonara, maar dan met gnocchi.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via