Print opties

Sluiten

Gnocchi met doperwten pesto

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en snijd de vrucht in parten. Rasp de Pecorino op een grove rasp. Pel de knoflook.
2
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de doperwten in 10 min. gaar. Haal de doperwten uit de pan en pureer 2/3 van de doperwten met de citroenrasp, de helft van de Pecorino, knoflook en 2/3 van de olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.
3
Kook de gnocchi in het vocht van de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Verdeel de cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de resterende olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Plaats 10 min. in de oven.
5
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de tuinbonen in 5 min. gaar.
6
Meng de doperwtenpesto en overige doperwten en tuinbonen door de gnocchi en verdeel over de borden. Garneer met de cherrytomaten, overige Pecorino en citroenparten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.