In samenwerking met:
Kabeljauw Met Krokante Korst Van Knabbelspek Dekamarkt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis

Kabeljauw met krokante korst van knabbelspek

Een feestje voor het oog én voor je mond: kabeljauw met een krokante korst van knabbelspek. De vis bereid je in de oven, waardoor de korst lekker krokant wordt. Maak de tagliatelle van courgette en serveer samen met de vis.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kabeljauw met krokante korst van knabbelspek

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
12 min
Totale tijd
27 min
1
Dep de ontdooide kabeljauwfilet goed droog met papier.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd met een mandoline de courgette tot tagliatelle.
3
Maal het knabbelspek fijn in een keukenmachine of blender. Rasp de Parmezaanse kaas en meng dit samen met de panko, knoflookpoeder, uienpoeder, peterselie en 3 el olie door het gemalen knabbelspek.
4
Leg de vis in een ovenschaal en bedek met het mengsel voor de korst. Plaats de ovenschaal in de oven en bak 8 tot 12 min. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de vis.
5
Halveer intussen de venkel in de lengte en snijd vervolgens in dunne plakjes van een ½ cm. Verhit de overige olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de courgette en venkel 2 min. aan op hoog vuur. Voeg de Provençaalse kruiden en tomatenblokjes toe en laat het nog 3 min. doorkoken op middelhoog vuur.
6
Serveer de courgettepasta samen met de vis.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Groenten
Voorkeuren
Bevat vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via