Een feestje voor het oog én voor je mond: kabeljauw met een krokante korst van knabbelspek. De vis bereid je in de oven, waardoor de korst lekker krokant wordt. Maak de tagliatelle van courgette en serveer samen met de vis.
Tip: geen mandoline? Gebruik een kaasschaaf!
Geef je vis een krokant jasje voor extra smaak en textuur, zoals bij dit recept van DekaMarkt. Zo is deze pangasiusfilet met notenkruidenkorst verrukkelijk! De notenkruidenkorst bestaan uit hazelnoten, macadamianoten, dille, peterselie, ansjovisfilets en panko. En ook fijn: het duurt nog geen 15 minuten om te maken!
Op zoek naar een ander visrecept met een notenkorst? Maak dan deze kabeljauw met pistachekorst met doperwten-mangosalade. De kabeljauw bestrooi je met fijngehakte pistachenoten en panko, waardoor je een crunchy korst krijgt.
Knabbelspek is een snack gemaakt van dunne reepjes gerookt en gezouten. Het wordt vaak gegeten als tussendoortje of als borrelhapje. Knabbelspek wordt ook wel bacon bites of spekstrips genoemd.
Knabbelspek wordt gemaakt van buikspek, dat eerst wordt gezouten en soms ook gekruid met bijvoorbeeld peper en paprika. Daarna wordt het spek gerookt, waardoor het een karakteristieke smaak krijgt. Vervolgens wordt het in dunne reepjes gesneden en in de oven of in een pan gebakken totdat het knapperig en krokant is. Het eindresultaat is een heerlijke snack die vaak wordt gegeten als tussendoortje of borrelhapje.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment