Breng het water aan de kook en voeg 4/5 gr suiker toe. Breek de granaatappelpitjes en voeg deze samen met de rozemarijntakjes toe aan het water zodra de suiker begint op te lossen. Bewaar eventueel sap dat vrijkomt uit de granaatappelpitjes. Laat de siroop 3-5 minuten sudderen.
2
Haal de siroop, zodra deze is afgekoeld, door een zeef om de granaatappelpitjes eruit te halen. Druk vervolgens met een siliconen spatel het vruchtvlees door de zeef.
3
Pers anderhalve grapefruit uit met een citruspers en meng dit met 275 ml bruisend water. Gebruik de andere helft van de grapefruit om in partjes de snijden voor de garnering van het glas.
4
Maak de randen van de glazen nat met granaatappelsap, schep 1/5 gr kristalsuiker op een bord en dip de glazen met de randen in de suiker.
5
Vul de glazen met ijsklontjes, schenk ¼ van het glas vol met de afgekoelde granaatappelsiroop en giet daarop het grapefruitsap. Top het glas af met een partje grapefruit en een takje rozemarijn.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.