Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Hartige taart met rode kool

Rode kool eens op een andere manier gebruiken? Maak er dan deze overheerlijke hartige taart van. Lekker gekruid door de wortel met kruidige garam masala. Rode kool met appeltjes maar dan anders!

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Extra keukenbenodigheden

Recept hartige taart met rode kool

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 15min
1
Verwarm de oven voor op 160°C en laat het taartdeeg ontdooien. Verwijder ondertussen de kern van de rode kool en snijd in dunne reepjes. Breng de rode kool in een pan met water aan de kook en voeg het sap van de limoen, zout, suiker, laurierblad, kruidnagel en het kaneelstokje toe. Laat dit 15-20 min. koken en giet daarna af. Verwijder het laurierblad, kruidnagel en het kaneelstokje.
2
Snijd de wortel in blokjes. Smelt de helft van de boter in een pan met deksel en smoor de wortelblokjes met de garam masala gedurende 10 min.
3
Vet een taartvorm van 24 cm doorsnede in met boter, bekleed vervolgens met de plakjes taartdeeg en prik met een vork in het deeg. Snijd de rode ui in halve ringen en zet apart.
4
Smelt in een andere pan de rest van de boter voor het maken van een roux. Voeg wanneer de belletjes verdwijnen de bloem toe en roer goed door. Laat de roux 1-2 min. Zachtjes koken en voeg dan het appelsap en de kookroom toe. Breng de saus op smaak met peper en zout.
5
Meng de lauwwarme rode kool met de gesmoorde wortel, rode ui, de saus en de eieren en roer goed door.
6
Verdeel het mengsel over de taartvorm en bak ongeveer 40 min. in de oven tot de randen goudbruin zijn. Maak af met de gehakte amandelen.
Amarone_wijn
Wijntip van Yves

Amarone

Amarone wijn wordt op de ‘appassimento’ methode gemaakt. Een unieke manier aangezien de druiven eerst worden gedroogd voor 3 á 4 maanden zodat suikers, tannines, zuren en aroma’s zich mixen en er een complexe wijn ontstaat.

Casa Giona Amarone della Valpolicella: een typisch karakter, stevige structuur en met tonen van bessen en wilde bessen die goed mengen met de complexiteit van de wijn en het zoete van de rode kool. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • Pinda
  • Ei

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

A
Arno
160 graden is veel te laag, de taart wordt niet compact.
S
Sam van Eatertainment
Hi Arno, bedankt voor je opmerking. Mag ik vragen wat voor oven je gebruikt hebt? Voor een heteluchtoven is namelijk 160°C nodig, maar voor een elektrische oven 180°C. Ik hoop dat dit het probleem oplost! Zo niet, dan horen we dat graag. 😊
S
Sam van Eatertainment
Hi Arno, bedankt voor je opmerking. Mag ik vragen wat voor oven je gebruikt hebt? Voor een heteluchtoven is namelijk 160°C nodig, maar voor een elektrische oven 180°C. Ik hoop dat dit het probleem oplost! Zo niet, dan horen we dat graag. 😊

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via