Een echte klassieker: Hollandaisesaus. Hoewel je in de winkel natuurlijk een pakje saus kunt kopen, is zelf maken veel lekkerder. Veel werk? Nee hoor, binnen 10 minuten heb je een heerlijke saus voor bijvoorbeeld bij de asperges. Ook lekker bij visgerechten of aardappel.
Tip schiften: Is de saus gaan schiften? Voeg een klein scheutje water toe en roer goed door.
*Wat is au bain-marie?
Au bain-marie betekent dat je ingrediënten verwarmd of koelt door middel van een kom boven een waterbad. In dit geval verwarm je het eimengsel in een kom boven een pan met kokend water.
Hollandaisesaus is een saus die bestaat uit eidooiers, azijn, witte wijn en veel boter. Het lijkt op mayonaise, maar het grote verschil is dat hollandaisesaus op basis van boter wordt gemaakt en mayonaise op basis van olie.
Hollandaisesaus is heel zacht en romig.
Hollandaisesaus is een van oorsprong Franse saus. Het is een echte Franse klassieker die vaak geserveerd wordt bij asperges, vis en natuurlijk eggs benedict.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment