Hollandaisesaus
Niveau
Beginner
Tijd
10 min

Hollandaisesaus

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
1
Smelt de roomboter. Splits de eieren en klop de eierdooiers met citroensap, azijn en water, terwijl het eimengsel au bain-marie* opwarmt. Blijf kloppen tot er een dikke saus ontstaat.
2
Haal de kom van het vuur en voeg de gesmolten roomboter druppel voor druppel toe, terwijl je blijft kloppen. Het is belangrijk dat de eieren op dezelfde temperatuur zijn als de boter, om schiften te voorkomen. Gebruik eventueel een thermometer, 65°C is de beste temperatuur.
3
Maak de saus op smaak met peper, zout en gesneden peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Ei
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Sauzen & smeersels
Cuisine
Hollands
Soort
Sauzen
Witte asperges
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via