Hollandaisesaus
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Hollandaisesaus

Een echte klassieker: Hollandaisesaus. Hoewel je in de winkel natuurlijk een pakje saus kunt kopen, is zelf maken veel lekkerder. Veel werk? Nee hoor, binnen 10 minuten heb je een heerlijke saus voor bijvoorbeeld bij de asperges. Ook lekker bij visgerechten of aardappel.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept hollandaisesaus

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
1
Smelt de roomboter. Splits de eieren en klop de eierdooiers met citroensap, azijn en water, terwijl het eimengsel au bain-marie* opwarmt. Blijf kloppen tot er een dikke saus ontstaat.
2
Haal de kom van het vuur en voeg de gesmolten roomboter druppel voor druppel toe, terwijl je blijft kloppen. Het is belangrijk dat de eieren op dezelfde temperatuur zijn als de boter, om schiften te voorkomen. Gebruik eventueel een thermometer, 65°C is de beste temperatuur.
3
Maak de saus op smaak met peper, zout en gesneden peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via