Mayonaise
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mayonaise op twee manieren

Mayonaise is één van de klassieke koude sauzen uit de Franse keuken. Misschiel wel de meest gegeten saus ter wereld, en in allerlei varianten verkrijgbaar. Deze saus is supermakkelijk om zelf te maken, op de klassieke én de moderne manier. Mayonaise is naast een zelfstandige saus ook de basis voor veel andere sauzen, dips en dressings. Met dit recept maak je maar liefst 450 gram verse mayonaise. 

Dit is een recept van Jeroen van Oijen, oftewel Chef on a Mission. Hij is op zoek naar de essentie van de 100 populairste gerechten ter wereld met bijbehorende technieken en tips. Samen met hem inspireren we jou om te leren koken als een chef en delen we maandelijks zijn lekkerste recepten. Meer weten? Ontdek het hier! 

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jeroen van Oijen

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Mayonaise op twee manieren

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus

Bereidingswijze klassieke mayonaise

1
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Roer met behulp van een garde de eidooiers, citroensap of azijn, mosterd en het zout in een kom goed tot alles is gemengd.
2
Voeg al roerend in een dunne straal de zonnebloemolie toe. Niet kloppen, maar roeren! Roer tot alle zonnebloemolie is geëmulgeerd en een dikke vloeibare mayonaise ontstaat.

Bereidingswijze moderne mayonaise

1
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Voeg de eidooiers, citroensap of azijn, mosterd, zout en zonnebloemolie toe in een hoge maatbeker. Zet een staafmixer op de bodem en zet hem aan. Trek de staafmixer nu langzaam naar boven, zodat alles emulgeert.

Tip van een chef: gaat de mayonaise in de schift? Niet meteen alles weggooien! Voeg een halve eetlepel warm water toe en roer weer goed door. Meestal los je het dan wel op.  

Jeroen Van Oijen

Leer koken als een chef!

Heb jij altijd al willen leren koken zoals de echte chefs dat doen? Met Master the Originals duikt Chef on a Mission (Jeroen van Oijen) in 100 populaire recepten van over de hele wereld. Met zijn boek, Masterclasses en Academy leer je de essentie van koken door de gebruikte kooktechnieken, kennis van producten, ideale smaakcombinaties en tips en tricks van professionele koks. Zo ervaar en ontdek jij zelf hoe je kookt als een échte chef! 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via