Mayonaise is één van de klassieke koude sauzen uit de Franse keuken. Misschiel wel de meest gegeten saus ter wereld, en in allerlei varianten verkrijgbaar. Deze saus is supermakkelijk om zelf te maken, op de klassieke én de moderne manier. Mayonaise is naast een zelfstandige saus ook de basis voor veel andere sauzen, dips en dressings. Met dit recept maak je maar liefst 450 gram verse mayonaise.
Dit is een recept van Jeroen van Oijen, oftewel Chef on a Mission. Hij is op zoek naar de essentie van de 100 populairste gerechten ter wereld met bijbehorende technieken en tips. Samen met hem inspireren we jou om te leren koken als een chef en delen we maandelijks zijn lekkerste recepten. Meer weten? Ontdek het hier!
Tip van een chef: gaat de mayonaise in de schift? Niet meteen alles weggooien! Voeg een halve eetlepel warm water toe en roer weer goed door. Meestal los je het dan wel op.
Heb jij altijd al willen leren koken zoals de echte chefs dat doen? Met Master the Originals duikt Chef on a Mission (Jeroen van Oijen) in 100 populaire recepten van over de hele wereld. Met zijn boek, Masterclasses en Academy leer je de essentie van koken door de gebruikte kooktechnieken, kennis van producten, ideale smaakcombinaties en tips en tricks van professionele koks. Zo ervaar en ontdek jij zelf hoe je kookt als een échte chef!
Vind je dit leuk?
Reacties
Plaats nieuwe reactie
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment