In samenwerking met:
1691 Indiase Pompoencurry Met Kikkererwten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Indiase pompoencurry met kikkererwten

De verschillende kruiden die in dit recept worden gebruikt, zorgen voor een heerlijk geurend en smaakvol gerecht. Zo worden er kruiden als komijnzaad, kerrie en koriander gebruikt, waardoor de Indiase curry bij elke hap je smaakpapillen aanwakkert! Ook fijn: het recept zit boordevol groenten dankzij de pompoen en kikkererwten die worden toegevoegd. Zo kan het dus ook!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept indiase pompoencurry met kikkererwten

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Was ondertussen de pompoen. Halveer de pompoen, verwijder de draden en pitten en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
3
Verhit een koekenpan met de olijfolie en fruit de ui, knoflook, kerriepoeder, komijnzaad en koriander op laag vuur. Voeg de pompoen met het water toe en stoof de pompoen 10 min.
4
Spoel ondertussen de kikkererwten af onder stromend water. Voeg de paprika, kikkererwten en kokosmelk toe aan de pompoen en warm dit 5 min. mee.
5
Serveer de groenten samen met de rijst. Pluk de takjes koriander en strooi vlak voor serveren over het gerecht.

De kleurrijke keuken van India

De Indiase keuken staat wereldwijd bekend om zijn rijke smaken, gevarieerde kruiden en kleurrijke gerechten. Met zijn diverse culinaire tradities biedt India een overvloed aan smaken en regionale specialiteiten.

Een van de meest populaire gerechten uit de Indiase keuken is curry. Curry’s zijn er in verschillende varianten, zoals butter chicken, tikka masala en vindaloo. Deze gerechten combineren een mix van specerijen, zoals komijn, koriander, gember en kurkuma, met vlees, gevogelte of groenten. Ze worden vaak geserveerd met rijst of naanbrood.

Een andere geliefde Indiase specialiteit is biryani. Biryani is een smaakvolle rijstschotel, bereid met basmatirijst, vlees (zoals kip, lam of garnalen), yoghurt en heel veel kruiden en specerijen. Het gerecht wordt laag voor laag gekookt, waardoor de smaken zich goed mengen

Daarnaast zijn er populaire snacks zoals samosa’s en pakora’s. Samosa’s zijn gefrituurde deegpakketjes gevuld met aardappelen, groenten en kruiden, terwijl pakora’s verschillende groenten, zoals ui en aubergine, in een beslag van kikkererwtenmeel worden gefrituurd.

De Indiase keuken is een waar feest voor de zintuigen, met zijn levendige smaken, gevarieerde kruiden en traditionele kooktechnieken. Het is geen wonder dat Indiase gerechten wereldwijd geliefd zijn en je dan ook overal wel kunt genieten van de Indiase keuken.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?