Italiaanse Rucolasoep Met Verse Tortelloni
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Italiaanse rucolasoep met tortelloni

Rucola, je kent het vast wel. Deze peperige slasoort wordt veel gebruikt in salades en ter garnering bij tal van andere gerechten. Maar wist je dat rucola ook heerlijk is in een soep? Wij bewijzen het graag met deze heerlijke gevulde Italiaanse rucolasoep.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept italiaanse rucolasoep met tortelloni

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak hierin de roerbakgroente 5 minuten. Voeg de aardappelblokjes, water en bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes sudderen.
2
Voeg de slagroom en de rucola toe en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout.
3
Breng in een andere pan ruim water aan de kook en kook hierin de tortelloni in 6 minuten beetgaar.
4
Serveer de soep met de tortelloni en garneer met de tomatenpartjes, pijnboompitten en geraspte kaas. Druppel vlak voor het serveren wat extra vierge olijfolie in de soep en geef er stevig bruin brood met roomboter bij!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Selderij
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via