Print opties

Sluiten

Jamaican Jerk kipdrumsticks met ananassalsa en kokosrijst

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Kruid de kipdrumsticks met de Verstegen mix voor Jamaican Jerk en laat 15 min. marineren. Verwarm de helft van de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de kip rondom goudbruin en gaar.
2
Voeg de rijst, water, de kokosmelk en het bouillonblokje toe aan een pan. Laat de rijst op middelhoog vuur tot de kook komen. Zet het vuur heel laag als het geheel kookt. Doe een deksel op de pan als er ‘putjes’ in de rijst verschijnen en laat voor nog 15 min. stomen. Roer door met een vork.
3
Pel en snijd, voor de ananas salsa, de ui en knoflook fijn. Snijd de ananas doormidden, haal het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Snijd de rode peper in ringen en de gember fijn.
4
Verwarm ¼ van de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook en ananas toe en bak mee voor 3 min. Voeg de gember, het gember sap, zout, sap van een halve limoen en de helft van de rode peper toe en verwarm voor 1 min. Meng het aardappelzetmeel met het el water en voeg toe aan de salsa voor binding.
5
Laat de bonen uitlekken. Voeg de resterende olie toe aan een pan en bak de bonen krokant. Voeg zout en peper naar smaak toe.
6
Verdeel de ananas salsa over de uitgeholde ananas en leg op een grote plank. Leg de kip en krokante bonen naast de ananas. Voeg de rijst toe aan een kom en serveer het geheel met resterende limoen, rode peper en geneer met koriander.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.