Kalkoen Stroganoff Met Peterseliecrostini
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Kalkoen stroganoff met peterseliecrostini

De traditionele stroganoffsaus is een echte klassieker uit de Russische keuken; een pittige saus die typisch geserveerd wordt bij rundvlees. Wij gaan voor een iets magerdere variant door het rood vlees te vervangen door kalkoenfilet. Een heerlijke peterseliecrostini erbij en je feestmaal is compleet!

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept kalkoen stroganoff met peterseliecrostini

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min
1
Halveer de tomaatjes. Pel de ui, halveer en snijd in halve ringen. Snijd de paprika’s en augurken in blokjes en de champignons in vieren. Hak de peterselie fijn.
2
Bestrooi de kalkoenfiletblokjes met peper en zout. Verhit 2/3 deel van de olijfolie in een hapjespan en bak de kalkoenblokjes in 5 minuten goudbruin. Schep de kalkoen uit de pan en zet apart.
3
Veeg de pan schoon, voeg 1/3 deel olijfolie toe en bak de ui en paprika 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak deze 8 minuten mee. Voeg de zure room, tomatenpuree, paprikapoeder, tomaatjes, mosterd, augurken en 125 ml water toe en roer goed door. Laat 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg de kalkoen en de helft van de peterselie toe en laat 3 minuten mee warm worden. Breng op smaak met peper en zout.
4
Hak de knoflook fijn. Meng de roomboter met de rest van de peterselie, de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Snijd de pistolets doormidden en besmeer met de peterselieboter. Bak de crostini's ongeveer 8 minuten op 180°C in de oven en serveer met de kalkoen stroganoff.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via