Een lekkere, klassieke tomatensoep met verse tomaten doet het altijd goed. Met dit recept maken we de tomatenpuree helemaal zelf, wat de soep nóg lekkerder maakt. Natuurlijk mogen de zelfgemaakte soepballetjes niet missen!
De juiste tomaten kiezen voor tomatensoep geeft nét een beetje extra smaak aan de soep. Maar welke tomaten kun je het beste in je boodschappenmandje stoppen? Wij helpen je graag bij het maken van een keuze!
Eén van de tomaten waaruit je kunt kiezen in de supermarkt zijn romatomaten, ook wel pomodori-tomaten genoemd. Deze tomatensoort, welke je herkent aan de langgerekte vorm, heeft een stevig vruchtvlees, is vol van smaak en bevat weinig zaden. Deze zoete rode vruchten zijn een echte toevoeging aan je soep.
Verder worden vleestomaten vaak gebruikt in soepen. Deze stevige tomaat heeft een vrij neutrale, zachte smaak en is hierdoor veelzijdig in te zetten. Ideaal dus voor het maken van verse tomatensoep.
Heb je iets minder tijd of ben je verse tomaten vergeten te kopen? Dan zijn tomaten uit blik een goede vervanger. Vaak zijn de tomaten rijp geplukt, waardoor de smaak minstens zo lekker is als van verse tomaten. Toch raden we je aan om deze klassieke tomatensoep met verse tomaten te maken voor een ultieme smaakbeleving.
Een heerlijk kopje tomatensoep, lekker bij de lunch of als avondmaaltijd. Maar een veelgestelde vraag is: wat is nu lekker om te eten bij tomatensoep? Denk hier bijvoorbeeld eens aan een stokbrood met kruidenboter, een puntje pizza of een gevuld stokbrood met ei. Maak de tomatensoep compleet met wat jij lekker vindt!
Heb jij extra veel tomatensoep gemaakt zodat je ook nog wat kan bewaren voor een later moment? Dat kan! Je kunt het gekoeld ongeveer 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Daarnaast kun je het ook invriezen, ingevroren kun je het ongeveer 3 maanden bewaren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment