Schil de wortelen en snijd in grove stukken. Pel en snijd de ui in grove stukken.
2
Breng 1 ltr water aan de kook en voeg het soepvlees toe. Laat 3 min. doorkoken en schep eventueel bovendrijvend schuim af met een schuimspaan.
3
Voeg de wortel, ui, ½ van de takjes peterselie, takjes tijm, foelie, laurierblaadjes en peperkorrels toe. Laat de bouillon 3 uur trekken op laag vuur in een afgedekte pan.
4
Maak ondertussen de soepballetjes. Pluk de resterende peterselie van de takjes en hak fijn. Meng het gehakt, ei, de beschuit en peterselie door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Draai van het gehakt balletjes van ongeveer 25 gram per stuk.
5
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Breng in een aparte pan de tomaat, 125 ml water, citroen en suiker op laag vuur aan de kook en laat 15 min. stoven.
6
Haal de citroen uit de pan. Wrijf de tomaten door een zeef met behulp van een pollepel of kleine soeplepel en vang de puree op.
7
Zeef de bouillon. Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door.
8
Snijd de prei in dunne ringen en spoel eventueel zand eraf. Voeg de prei en soepballetjes toe aan de tomatensoep en laat 10 min. doorkoken op laag vuur.
9
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.