In samenwerking met:
Romige Witte Bonenstoof Met Spinazie En Naan
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Romige witte-bonenstoof met spinazie en naan

Wanneer je dit voedzame stoofrecept hebt geproefd, wil je voortaan altijd een blik limabonen en witte bonen in de voorraadkast hebben staan! Deze romige stoof boordevol groenten en peulvruchten serveer je met volkoren naanbrood voor een vullende maaltijd.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Romige witte-bonenstoof met spinazie en naan

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en bleekselderij 8 min. op middelhoog vuur. Snijd de tomaten in blokjes en bak 2 min. mee.
2
Voeg de limabonen en witte bonen met vocht toe aan de pan. Voeg de oregano toe, breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer af en toe en druk een deel van de bonen een beetje plat met een lepel.
3
Bereid ondertussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de spinazie grof en snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter), pers de helft van de vrucht uit en snijd de overige citroen in partjes.
4
Voeg de spinazie in delen toe aan de bonenstoof en laat slinken. Roer de yoghurt erdoor en breng de stoof op smaak met 1 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de peterselie en 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en serveer met een partje citroen en de naan.

Heerlijke vegetarische stoofpotjes

Dat een stoofpotje vlees of vis moet bevatten, is allesbehalve waar! Met tal van heerlijke groenten of vleesvervangers maak je namelijk lekkere stoofpotjes zonder toevoeging van vlees of vis. Met deze vegetarische recepten krijg je gemakkelijk je dagelijkse portie groenten binnen, genoeg voedingsstoffen en het is ook gewoonweg lekker. Ga bijvoorbeeld voor deze romige witte-bonenstoof met spinazie en naan. De stoof maken we op basis van witte bonen en limabonen, vullen we met extra groenten als spinazie en trostomaten en maken we compleet met volkoren naanbrood om lekker te dippen in de stoof. Ook fijn: omdat het een stoof is gemaakt van groenten hoeft het niet uren op het vuur te staan en is het al in 35 minuten gemaakt!

Naast deze witte-bonenstoof zijn er nog genoeg andere lekkere vegetarische stoofpotjes om te proberen. Wat dacht je van deze zoete aardappel stoof? Dit zoete aardappel recept is geheel vegetarisch, kost je weinig moeite om te maken en je maakt het ook in één pan, wat zorgt voor weinig afwas. En nee, je levert niet in op de smaak! Dit stoofpotje met tempeh is er ook een om van te smullen. Door het gebruik van verschillende kruiden als tijm en laurier zit het vegan stoofpotje vol met verrassende smaken. Deze paprikastoof met couscous en feta is er ook eentje om eens te proberen. Kleurrijk door het gebruik van diverse kleuren paprika en ook nog eens hartstikke lekker! Heb je wat stoof over? Bewaar het en geniet ervan tijdens de lunch!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Pinda
  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?