Print opties

Sluiten

Limabonen-preistoof met kaas en knoflookolie

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd ondertussen de preien in ringen van 2 cm, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Pel en snijd de ui in dunne halve ringen en pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en snijd in kwarten.
3
Verhit ⅗ van de olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook en chilivlokken 2-3 min. op middelhoog vuur tot de knoflook lichtbruin is. Schep de knoflook-chiliolie in een schaaltje.
4
Verhit de overige olie in dezelfde pan en bak de prei en ui 10 min. op middelhoog vuur tot alles zacht en gekaramelliseerd is. Schep af en toe om. Voeg de bonen met het vocht en het water toe, roer door en breng aan de kook. Voeg al roerend de geraspte kaas toe. Laat 5 min. koken zonder deksel, roer af en toe door. Breng op smaak met de citroenrasp, peper en eventueel zout.
5
Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes. Schep de knoflook-chiliolie over de bonen en serveer met de citroenpartjes en het brood.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.