Print opties

Sluiten

Loaded potato ‘Niçoise’

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 5min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en prik enkele gaatjes in de schil met een vork. Verdeel 1/3 van de olijfolie over de schil. Plaats de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 60 min. in de oven.
2
Dop ondertussen de haricot verts. Kook de eieren in 7 tot 8 min. zacht, voeg de laatste 3 min. de haricot verts toe en kook mee. Spoel vervolgens koud af. Snijd de eieren in grove stukken.
3
Halveer de cherrytomaten en olijven. Pel de rode ui, snijd in vieren en vervolgens in ringen. Pel de knoflook en hak zeer fijn. Pluk de peterselie en hak grof. Pers het sap uit de citroen. Laat de tonijn uitlekken.
4
Meng de knoflook, peterselie, citroensap, mosterd en de resterende olijfolie in een kom tot een dressing. Voeg de haricot verts, cherrytomaten, olijven en rode ui toe en meng goed door. Voeg als laatste de stukken ei en de tonijn toe.
5
Neem de aardappelen uit de oven en snijd over de lengte open. Vul de aardappelen met de Niçoise salade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.