Matcha Thee Latte
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Matcha thee-latte

Matcha (een soort groene thee) is de afgelopen jaren populair geworden. En niet zonder reden, matcha poeder bevat veel antioxidanten en vitamines die je immuunsysteem een boost geven. De poeder wordt daarom steeds vaker gebruikt is smoothies, ijs, thee en latte’s. In dit recept gaan we voor een thee-latte!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Recept matcha thee-latte

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
Kookmodus
1
Doe het water, kaneelstokje en het theezakje in een steelpannetje breng aan de kook.
2
Haal het theezakje en kaneelstokje uit het water en voeg de Matcha poeder toe. Roer goed door met een garde (of bamboo whisk) zodat er geen klontjes ontstaan.
3
Verwarm de melk in een melkopschuimer (of klop in een steelpannetje met een garde warm) en giet de melk bij het water. Voeg ook de honing toe en roer goed door.
4
Schenk de green latte tea in een mooi glas en rasp de gevriesdroogde aardbeien boven op het schuim. *matcha poeder en gevriesdroogde aardbeien zijn verkrijgbaar in de grotere supermarkten.

Wat is matcha thee?

Matcha is een speciaal soort groene thee uit Japan, van de theeplant Camelia Sinensis. Matcha is vaak in poedervorm te vinden van vermalen theeblaadjes. Het staat bekend om de hoeveelheid aan antioxidanten en is goed voor de gezondheid.

Hoe vaak mag je matcha thee per dag drinken?

De aanbevolen hoeveelheid matcha thee per dag is 1 tot3 kopjes per dag. Er is niet echt een maximum wat je per dag mag nemen aan matcha thee.

Wat doet matcha thee met je lichaam?

Matcha thee is erg goed voor je lichaam. Het is rijk aan chlorofyl, waardoor er meer zuurstof wordt opgenomen in het bloed. Daarnaast verkleint het de kans op diabetes. Matcha is ook erg goed voor de bloedvaten, het vermindert de kans op aderverkalking. Verder kan het helpen bij het immuumsysteem versterken nadat je ziek bent geweest of griep hebt gehad.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via