Nigiri met teriyaki
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Nigiri sushi met teriyaki kip, omelet en halloumi

Een keer wat anders dan de traditionele maki sushi. Bij nigiri sushi ligt het ingrediënt namelijk bovenop de rijst. Enorm leuk om zelf te maken en helemaal niet moeilijk maar nog belangrijker erg smakelijk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept nigiri sushi met teriyaki kip, omelet en halloumi

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Bereid de sushirijst samen met de rijstazijn volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pel de knoflook, schil de gember en snijd samen met de rode peper fijn. Voeg samen met de sojasaus, honing en water toe aan een pan en laat 3 min. koken. Meng de maïzena met het koude water en voeg dit toe aan de saus. Bak de kip in 15 min. gaar in de marinade.
3
Kluts de eieren los en voeg peper en zout toe. Verhit de helft van de olie in een pan en voeg de eieren toe, bak 2 min. per kant tot een omelet. Haal uit de pan en snijd een langwerpige plakjes uit van 5x3 cm.
4
Snijd de halloumi in plakken van 2 cm dik en dep droog met keukenpapier. Verhit de resterende olie in een pan en bak de halloumi 2 min. per kant. Laat daarna afkoelen.
5
Pak met natte handen een hoeveelheid sushirijst ter grootte van een golfbal. Zorg dat je handen goed nat blijven, anders gaat de sushi plakken. Vorm langwerpige ballen van alle rijst. Snijd de kip in plakjes van 5x3 cm en leg op 1/3 van de rijst ballen een plakje kip, op 1/3 de halloumi en op 1/3 de omelet. Knip slierten van 1 cm uit het norivel en wikkel dit om het midden van de sushi heen, plak de uiteinden vast met wat water.

Tip: Serveer met ingelegde rode ui, wasabi en sirachamayonaise.

Wat is nigiri precies?

Nigiri is een type sushi bestaande uit een klein bolletje van gekookte sushirijst, licht bevochtigd en gevormd tot een ovale vorm, met daarbovenop een stukje rauwe vis, schelpdier of ei.

Wat is het verschil tussen maki en nigiri sushi?

Het belangrijkste verschil tussen maki en nigiri sushi is de manier waarop ze zijn gemaakt. Maki sushi wordt gemaakt door rijst en andere ingrediënten op een vel nori (gedroogd zeewier) te plaatsen, dit op te rollen en in plakjes te snijden. Nigiri sushi bestaat daarentegen uit een klein bolletje sushirijst dat met de hand wordt gevormd en bedekt is met een stukje rauwe vis, schelpdier of ei. Daarnaast wordt maki sushi vaak op smaak gebracht met sojasaus en wasabi, terwijl nigiri sushi vaak zonder deze extra sauzen wordt gegeten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via