Een keer wat anders dan de traditionele maki sushi. Bij nigiri sushi ligt het ingrediënt namelijk bovenop de rijst. Enorm leuk om zelf te maken en helemaal niet moeilijk maar nog belangrijker erg smakelijk!
Tip: Serveer met ingelegde rode ui, wasabi en sirachamayonaise.
Nigiri is een type sushi bestaande uit een klein bolletje van gekookte sushirijst, licht bevochtigd en gevormd tot een ovale vorm, met daarbovenop een stukje rauwe vis, schelpdier of ei.
Het belangrijkste verschil tussen maki en nigiri sushi is de manier waarop ze zijn gemaakt. Maki sushi wordt gemaakt door rijst en andere ingrediënten op een vel nori (gedroogd zeewier) te plaatsen, dit op te rollen en in plakjes te snijden. Nigiri sushi bestaat daarentegen uit een klein bolletje sushirijst dat met de hand wordt gevormd en bedekt is met een stukje rauwe vis, schelpdier of ei. Daarnaast wordt maki sushi vaak op smaak gebracht met sojasaus en wasabi, terwijl nigiri sushi vaak zonder deze extra sauzen wordt gegeten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment