Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Bereid de sushirijst samen met de rijstazijn volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pel de knoflook, schil de gember en snijd samen met de rode peper fijn. Voeg samen met de sojasaus, honing en water toe aan een pan en laat 3 min. koken. Meng de maïzena met het koude water en voeg dit toe aan de saus. Bak de kip in 15 min. gaar in de marinade.
3
Kluts de eieren los en voeg peper en zout toe. Verhit de helft van de olie in een pan en voeg de eieren toe, bak 2 min. per kant tot een omelet. Haal uit de pan en snijd een langwerpige plakjes uit van 5x3 cm.
4
Snijd de halloumi in plakken van 2 cm dik en dep droog met keukenpapier. Verhit de resterende olie in een pan en bak de halloumi 2 min. per kant. Laat daarna afkoelen.
5
Pak met natte handen een hoeveelheid sushirijst ter grootte van een golfbal. Zorg dat je handen goed nat blijven, anders gaat de sushi plakken. Vorm langwerpige ballen van alle rijst. Snijd de kip in plakjes van 5x3 cm en leg op 1/3 van de rijst ballen een plakje kip, op 1/3 de halloumi en op 1/3 de omelet. Knip slierten van 1 cm uit het norivel en wikkel dit om het midden van de sushi heen, plak de uiteinden vast met wat water.

Meer inspiratie

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Aziatisch
Diëten
Vrij van vis
Soort
Sushi
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip

Gemaakt door Eatertainment

Delen via