In samenwerking met:
Oosterse nasi
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vlees

Oosterse nasi

Een klassiek Indonesische gerecht: nasi! In dit recept gebruiken we een verspakket, waardoor je in een handomdraai een smaakvolle maaltijd op tafel hebt staan. Voeg er vegetarische kipstuckjes aan toe voor een lekkere bite en serveer het gerecht met satésaus, gebakken uitjes en kroepoek. Genieten!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept oosterse nasi

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Open het verspakket. Kook de rijst in een pan met ruim kokend water in 8 min. gaar en giet af. Laat de rijst in de pan staan met de deksel erop.
2
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok- of hapjespan en bak hierin de vegetarische kipstuckjes bruin in ongeveer 5 min. op middelhoge temperatuur. Voeg de wokgroente toe en bak al roerend 5 min. mee op hoge temperatuur. Voeg de kruidenpasta toe en bak al roerend 1 min. mee op middelhoge temperatuur.
3
Voeg de gekookte rijst toe en bak al roerend 2-3 min. mee op hoge temperatuur. Schenk ondertussen de satésaus in een pan en verwarm deze 3-5 min. op middelhoge temperatuur
4
Serveer de nasi met de satésaus, gebakken uitjes en kroepoek.

Alles over nasi

Nasi is een heerlijk en populair gerecht uit de Indonesische keuken, dat zijn oorsprong vindt in Indonesië. Het woord ‘nasi’ betekent simpelweg ‘gekookte rijst’ in het Indonesisch. Hoewel het gerecht nu wereldwijd bekend is, is het ontstaan in Indonesië, waar het al eeuwenlang een integraal onderdeel is van de culinaire tradities.

De geschiedenis van nasi gaat terug tot de tijd van de Indonesische handel met China en India, waar rijst een belangrijk voedselproduct was. De lokale bevolking combineerde de geïmporteerde kruiden en specerijen met hun eigen ingrediënten, waaronder groenten, vlees en vis, om een smaakvolle en voedzame rijstmaaltijd te creëren – de vroege versie van nasi.

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om nasi te bereiden. De meest populaire variant is Nasi Goreng, gebakken rijst met verschillende toevoegingen zoals kip, garnalen, groenten en ei, op smaak gebracht met kruiden en sojasaus. Er is ook Nasi Kuning, een geel gekleurde rijst geserveerd bij speciale gelegenheden, en Nasi Uduk, gestoomde rijst gekookt in kokosmelk met diverse bijgerechten.

Nasi heeft zich door de tijd heen verspreid naar andere delen van Zuidoost-Azië en is tegenwoordig een geliefd gerecht over de hele wereld vanwege zijn heerlijke smaak en veelzijdigheid.

Wil je naast deze smaakvolle nasi ook andere Indonesische recepten ontdekken? Bekijk alle Indonesische recepten op Eatertainment en ga zelf aan de slag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Midden-Oosters
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Rijst
Voorkeuren
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via