Een klassiek Indonesische gerecht: nasi! In dit recept gebruiken we een verspakket, waardoor je in een handomdraai een smaakvolle maaltijd op tafel hebt staan. Voeg er vegetarische kipstuckjes aan toe voor een lekkere bite en serveer het gerecht met satésaus, gebakken uitjes en kroepoek. Genieten!
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Nasi is een heerlijk en populair gerecht uit de Indonesische keuken, dat zijn oorsprong vindt in Indonesië. Het woord ‘nasi’ betekent simpelweg ‘gekookte rijst’ in het Indonesisch. Hoewel het gerecht nu wereldwijd bekend is, is het ontstaan in Indonesië, waar het al eeuwenlang een integraal onderdeel is van de culinaire tradities.
De geschiedenis van nasi gaat terug tot de tijd van de Indonesische handel met China en India, waar rijst een belangrijk voedselproduct was. De lokale bevolking combineerde de geïmporteerde kruiden en specerijen met hun eigen ingrediënten, waaronder groenten, vlees en vis, om een smaakvolle en voedzame rijstmaaltijd te creëren – de vroege versie van nasi.
Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om nasi te bereiden. De meest populaire variant is Nasi Goreng, gebakken rijst met verschillende toevoegingen zoals kip, garnalen, groenten en ei, op smaak gebracht met kruiden en sojasaus. Er is ook Nasi Kuning, een geel gekleurde rijst geserveerd bij speciale gelegenheden, en Nasi Uduk, gestoomde rijst gekookt in kokosmelk met diverse bijgerechten.
Nasi heeft zich door de tijd heen verspreid naar andere delen van Zuidoost-Azië en is tegenwoordig een geliefd gerecht over de hele wereld vanwege zijn heerlijke smaak en veelzijdigheid.
Wil je naast deze smaakvolle nasi ook andere Indonesische recepten ontdekken? Bekijk alle Indonesische recepten op Eatertainment en ga zelf aan de slag!
Dit recept bevat de volgende allergenen:
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment