Het is bijna Koningsdag en hoe kun je dat beter vieren dan met een oranje dessert? Ga aan de slag met deze oranje Haagse bluf en zet binnen 15 minuten een heerlijk dessert op tafel.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Tip: eten er kinderen mee? Vervang de sinaasappellikeur dan voor sinaasappel limonade. Zo behoud je de mooie oranje kleur!
Haagse bluf is een Nederlands dessert dat bestaat uit een luchtige, schuimige pudding die vaak geserveerd wordt met vers fruit en/of slagroom. Het gerecht vindt zijn oorsprong in de jaren 50 van de vorige eeuw en werd bedacht door een kok van een Haags restaurant. Het idee was om een eenvoudig, maar toch verrassend dessert te creëren dat snel klaargemaakt kon worden.
Hoewel de basis van Haagse bluf altijd hetzelfde is – opgeklopte eiwitten, suiker en citroensap – zijn er vele variaties mogelijk. Zo kan men bijvoorbeeld een scheutje advocaat of likeur toevoegen voor extra smaak. Ook kan er gebruik worden gemaakt van verschillende soorten fruit of vruchtensappen om de pudding op smaak te brengen, zoals sinaasappel en perzik.
Haagse bluf is een heerlijk en makkelijk te maken dessert dat tot op de dag van vandaag populair is in Nederland. Het is een perfecte afsluiter van een gezellige maaltijd of als traktatie bij een feestelijke gelegenheid.
Met Koningsdag willen we natuurlijk oranje desserts serveren! Naast deze lekkere oranje Haagse bluf kun je er ook voor kiezen om deze oranje tompouce taart te maken. De sinaasappel zorgt voor een heerlijke frisse twist en het zelfgemaakte glazuur samen met een toefje slagroom maakt het geheel helemaal af. Ook superlekker: sinaasappel cheesecake glaasjes met mango. Dit premium recept zet je in 15 minuten op tafel en maak je gemakkelijk een dag van tevoren. Zo haal je ze direct uit de koelkast na het hoofdgerecht.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment