In samenwerking met:
Oranje haagse bluf
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Oranje Haagse bluf

Het is bijna Koningsdag en hoe kun je dat beter vieren dan met een oranje dessert? Ga aan de slag met deze oranje Haagse bluf en zet binnen 15 minuten een heerlijk dessert op tafel.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept oranje haagse bluf

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Laat de perzikschijfjes uitlekken in een zeef, vang de siroop op.
2
Rasp de schil van de sinaasappel. Schil met een scherp mesje ook de witte schil van de sinaasappel. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
3
Maak een kom vetvrij met de citroen. Doe de eiwitten in de vetvrije kom. Voeg de siroop, sinaasappellikeur en rode en gele kleurstof toe. Klop met een mixer tot de eiwitten geheel stijf zijn geslagen.
4
Verdeel de perzikschijfjes en sinaasappelpartjes over de glazen. Schep de Haagse bluf erop. Garneer met het sinaasappelrasp en steek in elk glas een paar Mikado king choco’s. Serveer direct.

Tip: eten er kinderen mee? Vervang de sinaasappellikeur dan voor sinaasappel limonade. Zo behoud je de mooie oranje kleur!

Een typisch Nederlands dessert: Haagse bluf

Haagse bluf is een Nederlands dessert dat bestaat uit een luchtige, schuimige pudding die vaak geserveerd wordt met vers fruit en/of slagroom. Het gerecht vindt zijn oorsprong in de jaren 50 van de vorige eeuw en werd bedacht door een kok van een Haags restaurant. Het idee was om een eenvoudig, maar toch verrassend dessert te creëren dat snel klaargemaakt kon worden.

Hoewel de basis van Haagse bluf altijd hetzelfde is – opgeklopte eiwitten, suiker en citroensap – zijn er vele variaties mogelijk. Zo kan men bijvoorbeeld een scheutje advocaat of likeur toevoegen voor extra smaak. Ook kan er gebruik worden gemaakt van verschillende soorten fruit of vruchtensappen om de pudding op smaak te brengen, zoals sinaasappel en perzik.

Haagse bluf is een heerlijk en makkelijk te maken dessert dat tot op de dag van vandaag populair is in Nederland. Het is een perfecte afsluiter van een gezellige maaltijd of als traktatie bij een feestelijke gelegenheid.

Nog meer oranje desserts met sinaasappel

Met Koningsdag willen we natuurlijk oranje desserts serveren! Naast deze lekkere oranje Haagse bluf kun je er ook voor kiezen om deze oranje tompouce taart te maken. De sinaasappel zorgt voor een heerlijke frisse twist en het zelfgemaakte glazuur samen met een toefje slagroom maakt het geheel helemaal af. Ook superlekker: sinaasappel cheesecake glaasjes met mango. Dit premium recept zet je in 15 minuten op tafel en maak je gemakkelijk een dag van tevoren. Zo haal je ze direct uit de koelkast na het hoofdgerecht.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via