ovenschotel met boerenkool en zalm
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Ovenschotel met boerenkool en zalm

Knapperige aardappelen met een krokant korstje van Parmezaanse kaas met daaronder romige zalm en smaakvolle boerenkool en broccoli. Dit ovenschotel recept is er eentje voor het hele gezin! Makkelijk, lekker en de oven (bijna) doet al het werk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept ovenschotel met boerenkool en zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met de olijfolie. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de broccoli en boerenkool 10 min. Giet af en prak de groenten in de pan grof met behulp van een pollepel. Voeg naar smaak peper en zout toe.
2
Klop de eieren samen met de kookroom, het kerriepoeder en peper en zout los. Snijd de zalmfilets in dunne plakken van ongeveer een 0,5 cm. Bestrooi de zalmstukken met peper en zout.
3
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel daar de zalm over. Schep daaroverheen het broccoli-boerenkoolmengsel en duw lichtjes aan. Verdeel de overige aardappelschijfjes over de bovenkant en giet het eimengsel over de aardappelen heen. Bestrooi met de panko en Parmezaanse kaas en wat peper en bak 30 min. in de oven.
4
Hak ondertussen de bieslook fijn. Garneer de ovenschotel met de bieslook.

Een oer-Hollandse delicatesse: boerenkool

In de weelderige groentetuinen van Nederland, waar de seizoenen hun stempel drukken op de gewassen, is boerenkool koning van de herfst en winter. Deze bescheiden groene bladgroente, met zijn stevige bladeren en robuuste smaak, is een onmisbaar onderdeel van de Nederlandse keuken en een culinair symbool van gezelligheid en warmte.

Een van de meest iconische boerenkool recepten, is boerenkoolstamppot. Deze stevige en voedzame maaltijd bestaat uit gestoofde boerenkool, aardappelen en rookworst, en wordt vaak geserveerd met een royale klont boter en wat mosterd. Het is de perfecte troostmaaltijd op koude winterdagen en een traditie die generaties Nederlandse families met elkaar verbindt. Meer boerenkool recepten vind je op Eatertainment.

De groene koningin van Nederland: broccoli

In de wereld van groenten is broccoli een waar juweel. Met zijn knapperige textuur, levendige groene kleur en indrukwekkende lijst met gezondheidsvoordelen, verdient broccoli terecht de eretitel van superfood. Deze veelzijdige groente is niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een essentieel onderdeel van een gezond dieet.

Broccoli kan op talloze manieren worden bereid en toegevoegd aan een breed scala aan gerechten. Het kan gestoomd, geroosterd, gekookt, of zelfs rauw worden gegeten, en het past goed bij pasta, rijst en vleesgerechten. Broccoli is heerlijk in roerbakgerechten, soepen en salades, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Meer broccoli recepten vind je op Eatertainment.

De combinatie van boerenkool en broccoli is heerlijk! Niet alleen in deze ovenschotel, maar ook in deze boerenkool-broccolisoep met gekarameliseerde zoete ui is het een match made in heaven. Een heerlijke soep om te serveren bij een uitgebreid diner met vrienden of familie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via