Knapperige aardappelen met een krokant korstje van Parmezaanse kaas met daaronder romige zalm en smaakvolle boerenkool en broccoli. Dit ovenschotel recept is er eentje voor het hele gezin! Makkelijk, lekker en de oven doet (bijna) al het werk!
In de weelderige groentetuinen van Nederland, waar de seizoenen hun stempel drukken op de gewassen, is boerenkool koning van de herfst en winter. Deze bescheiden groene bladgroente, met zijn stevige bladeren en robuuste smaak, is een onmisbaar onderdeel van de Nederlandse keuken en een culinair symbool van gezelligheid en warmte.
Een van de meest iconische boerenkool recepten, is boerenkoolstamppot. Deze stevige en voedzame maaltijd bestaat uit gestoofde boerenkool, aardappelen en rookworst, en wordt vaak geserveerd met een royale klont boter en wat mosterd. Het is de perfecte troostmaaltijd op koude winterdagen en een traditie die generaties Nederlandse families met elkaar verbindt. Meer boerenkool recepten vind je op Eatertainment.
In de wereld van groenten is broccoli een waar juweel. Met zijn knapperige textuur, levendige groene kleur en indrukwekkende lijst met gezondheidsvoordelen, verdient broccoli terecht de eretitel van superfood. Deze veelzijdige groente is niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een essentieel onderdeel van een gezond dieet.
Broccoli kan op talloze manieren worden bereid en toegevoegd aan een breed scala aan gerechten. Het kan gestoomd, geroosterd, gekookt, of zelfs rauw worden gegeten, en het past goed bij pasta, rijst en vleesgerechten. Broccoli is heerlijk in roerbakgerechten, soepen en salades, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Meer broccoli recepten vind je op Eatertainment.
De combinatie van boerenkool en broccoli is heerlijk! Niet alleen in deze ovenschotel, maar ook in deze boerenkool-broccolisoep met gekarameliseerde zoete ui is het een match made in heaven. Een heerlijke soep om te serveren bij een uitgebreid diner met vrienden of familie.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment