Romige Pasta ‘Alfredo’ Met Kip En Gedroogd Eigeel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Romige pasta ‘Alfredo’ met kip en gedroogd eigeel

De pasta Alfredo mag ondertussen wel een Italiaanse klassieker genoemd worden. Het gerecht werd meer dan 100 jaar geleden, in 1914, bedacht door Alfredo di Lelio. Voor een bijzondere twist is gedroogde eigeel toegevoegd. Het eigeel zorgt voor umami, een rijke, bouillonachtige smaak.

Ben je benieuwd hoe je zelf gedroogde eidooiers maakt? Bekijk dan het recept naar de gedroogde eidooiers.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept romige pasta ‘alfredo’ met kip en gedroogd eigeel

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Verwarm de grillpan op hoog vuur. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd in dunne plakjes.
2
Zet 2 grote pannen water op, één voor de pasta en één voor de broccoli. Grill de kipfilets in zijn geheel in de grillpan. De kipfilet hoeft niet te garen in deze pan, enkel aanbakken is voldoende.
3
Plaats de kipfilets op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie, rozemarijn en verdeel de plakjes knoflook over de kipfilets.
4
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Houd bij het afgieten een kopje water apart. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 4 tot 6 min. beetgaar.
5
Smelt ondertussen de roomboter in een kleine steelpan. Voeg de kookroom toe en rasp de Parmezaanse kaas in de saus. Meng dit geheel goed door elkaar.
6
Gaar de kip in 12 tot 15 min. in de oven. Verwijder na het bakken de knoflook en snijd de kip vervolgens in dunne plakken.
7
Meng de gekookte pasta en broccoli door de saus. Voeg een beetje van het kookvocht toe.
8
Hak de takjes peterselie. Serveer de plakjes kipfilet op de pasta en strooi er wat peterselie overheen. Maak het gerecht af door het gedroogde eigeel erover te raspen.

Tip: gedroogde eidooiers maak je gemakkelijk zelf! Bekijk ons recept en ga aan de slag!

Tip: Het is mogelijk om de broccoli en pasta samen in één pan te koken. Kijk hiervoor wel goed naar de kooktijd van de pasta, je wil namelijk niet dat je pasta niet gaar is óf de broccoli juist te gaar.

Wat is pasta alfredo?

Pasta alfredo is een heerlijk pastagerecht met een romige saus met Parmezaanse kaas. Je kunt deze pasta heel simpel houden, maar je kunt er ook nog wat ingrediënten naar smaak aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan zongedroogde tomaatjes en rucola.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via