De pasta Alfredo mag ondertussen wel een Italiaanse klassieker genoemd worden. Het gerecht werd meer dan 100 jaar geleden, in 1914, bedacht door Alfredo di Lelio. Voor een bijzondere twist is gedroogde eigeel toegevoegd. Het eigeel zorgt voor umami, een rijke, bouillonachtige smaak.
Ben je benieuwd hoe je zelf gedroogde eidooiers maakt? Bekijk dan het recept naar de gedroogde eidooiers.
Tip: gedroogde eidooiers maak je gemakkelijk zelf! Bekijk ons recept en ga aan de slag!
Tip: Het is mogelijk om de broccoli en pasta samen in één pan te koken. Kijk hiervoor wel goed naar de kooktijd van de pasta, je wil namelijk niet dat je pasta niet gaar is óf de broccoli juist te gaar.
Pasta alfredo is een heerlijk pastagerecht met een romige saus met Parmezaanse kaas. Je kunt deze pasta heel simpel houden, maar je kunt er ook nog wat ingrediënten naar smaak aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan zongedroogde tomaatjes en rucola.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment